La quinzena edició de la Nit de Castells, organitzada per la Revista Castells i TAC-12, tindrà lloc el 12 de juny, al Centre Cultural Municipal.

PUBLICITAT

El comitè organitzador de l’esdeveniment ha decidit convocar la cita anual de la trobada del món casteller, tot i l’aturada a causa de la pandèmia, com un signe de reafirmació i d’optimisme de cara al retorn de l’activitat.

El format de la trobada conservarà els trets essencials de les anteriors cites, amb un espectacle artístic, que acompanyarà la concessió de premis. Enguany, per raons òbvies, el catàleg de premis es modificarà i s’adaptarà al nou context. És a dir, aquells guardons que premien la temporada anterior no es lliuraran. Per contra, se n’incorporaran d’altres de manera excepcional.

La Nit de Castells estarà plantejada amb un format presencial, ajustat d’entrada al 50 % de l’aforament, i també en retransmissió televisiva com en els darrers anys, amb producció de TAC 12. Amb tot, la presència d’assistents, que passaran control de temperatura, comptaran amb gel hidroalcohòlic, distàncies en la ubicació a les butaques i manteniment de la mascareta durant tot l’acte, estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia i les mesures que estableixi el Procicat en els propers mesos. L’Ajuntament de Valls, titular del teatre del Centre Cultural, hi ha vingut desenvolupant les temporades estables d’espectacles durant la tardor i l’hivern, així com els concerts musicals de la darrera Fira de Santa Úrsula. En el cas de la Nit de Castells, habitualment els assistents són uns 400, en representació de les colles castelleres i altres agents vinculats a aquest sector del patrimoni immaterial. Precisament el 50 % de l’aforament del Centre Cultural està estimat en aquesta xifra, per la qual cosa es preveu, si les condicions del Procicat són les actuals, que la participació pugui ser l’habitual.

PUBLICITAT