Molt bon dia! Aquest és el Daily Informatiu de Ràdio Ciutat de Valls d’aquest divendres 11 de març.

PUBLICITAT

Avui destaquem en primer lloc que Valls aconsegueix recaptar 30 tones de productes bàsics per Ucraïna

Valls i els pobles del voltant han recollit més de 30 tones de material per fer-lo arribar a les persones d’Ucraïna que fugen del conflicte bèl·lic amb Rússia. Les caixes que s’enviaran contenen, entre d’altres, aliments, productes d’higiene o roba.

El grup de voluntaris i l’Ajuntament s’han bolcat en trobar els recursos per aconseguir el màxim nombre de productes. A banda d’agrair la resposta de la gent, l’alcaldessa, Dolors Farré, ha explicat que, fins al moment, han arribat a la ciutat entre 10-15 persones ucraïneses refugiades.

La comunitat ucraïnesa de Valls, que també ha estat al Magatzem dels Serveis Municipals de Manteniment preparant les caixes, agraïa el gest humanitari. Escoltem una ciutadana d’origen ucraïnesa que resideix a la ciutat, l’Helena.

Les caixes sortiran en direcció cap a un magatzem de Sant Fost Campsentelles i diumenge i dilluns s’enviaran cap la frontera entre Polònia i Ucraïna.

El consistori i els voluntaris també destaquen la gran tasca que ha fet la brigada municipal, en la recollida i la centralització del material.

Entrem en la plana política.  Tornen a exigir l’eliminació de l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant.

Coincidint amb la celebració del 22è Espai de l’Estudiant, el qual enguany recupera la presencialitat, la CUP de Valls, el SEPC, La Forja Alt Camp i Desmilitaritzem convocaven aquest dijous, a la tarda, a davant del Kursaal, una roda de premsa per demanar anar més enllà i avançar en la prohibició de la presència de l’exèrcit a la fira. Les formacions anticapilistes creuen que l’Ajuntament de Valls i l’IEV no es poden limitar a fer complir el Codi Ètic, sinó que cal fer els possibles per evitar la seva presència. El regidor de la CUP, Pere Vidal, creu que s’han de seguir les mocions aprovades al consistori i al Parlament de Catalunya.

Per tant, des de les diverses associacions i sindicats estudiantils reiteren que cal fer front comú, tal com va succeir als esdeveniments homòlegs celebrats a Lleida i Girona; posicionar-se en contra dels que provoquen guerra i avançar cap a la prohibició de la presència de l’exèrcit a la capital de l’Alt Camp.

També abordem la qüestió de la JSC Comarques Tarragonines que celebra el 20M a Valls

Amb el títol “Què és el que t’han dit de mi?”, la seu del PSC de Valls va acollir el passat 5 de març un debat obert al públic sobre el veritable paper de la dona al llarg de la història on es van exposar casos de dones silenciades que van aportar a la història molt més del que s’ha explicat.

Dirigit per la secretaria d’organització de la JSC de Valls i secretaria de Feminisme de la JSC Comarques Tarragonines Lucía Orden, el debat va comptar amb la participació de les regidores del PSC a l’Ajuntament de Valls, Rosa Maria Ibarra i Asun Fernàndez i la regidora socialista Sílvia Vaquero de l’Ajuntament d’El Vendrell.

La JSC de Valls, a més, va fer públic el dia 8 de març un manifest denunciant el sistema patriarcal, els micromasclismes i animant a sortir al carrer per “decebre aquells que ens volen callades”.

D’altra banda, el mes de febrer, l’’agrupació local de la Joventut Socialista de Catalunya a Valls va re-escollir en assemblea extraordinària telemàtica al regidor del PSC a l’Ajuntament Albert Soriano com a primer secretari per un mandat de tres anys. Lucía Orden assumeix la secretaria d’organització d’una agrupació que té com a objectiu “donar veu als i les joves de Valls que defensen alternatives progressistes, feministes i no independentistes al municipi”. Actualment, l’agrupació es troba en ple procés de creixement en un moment que consideren ideal pel socialisme vallenc gràcies a bona labor que fa el PSC de Valls a l’Ajuntament i a la ciutat.

Parlem de castells. Arriben les assemblees de les dues colles dels Xiquets de Valls

Tot i que ja van debutar a les Festes Decennals 2021+1, la temporada castellera per a les dues colles dels Xiquets de Valls comença oficialment aquest divendres.

A la Colla Joves, a les nou del vespre, hi ha prevista l’assemblea general ordinària per fer memòria del 2021 i renovar, si s’escau, les juntes administrativa i tècnica.

Al carrer d’en Gassó, el cap de colla de les dues últimes temporades, Jaume Martí, anunciarà que deixa el càrrec.

Tot i això, el relleu encara no està materialitzat, fet que obligarà a convocar una assemblea extraordinària més endavant. Pel que fa a la presidència, està previst que la continuï ostentant Montse Solé

La Colla Vella organitza l’assemblea dissabte a la tarda. A falta de la votació, el cap de colla i president, Albert Martínez i Albert Pedret, es mantindran en el càrrec una temporada més, amb l’objectiu de començar a treballar en el traspàs de poders previst pel 2023.

Abans de l’assemblea, els de la camisa rosada tenen aquest divendres el primer assaig general de la temporada.

En clau  Colla Vella també destacar, tal i com avançava dijous la Revista Castells, està previst que lideri la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

El nou president, que es preveu que escollit en l’assemblea de l’ens del 26 de març, serà Joan Ibarra, expresident de l’entitat rosada entre 2013 i 2016 i casteller de tronc.

Ibarra rellevarà a Pau Camprovín dels Castellers de Sants i, a banda d’avançar en d’altres projecte, la seva voluntat es acostar postures entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona per les diferències dels últims anys amb la problemàtica dels drets d’imatge i el protocol de represa de la Covid-19.

I en esports, la Unió Esportiva Valls vol donar un cop d’efecte davant el Vilanova i el Club Bàsquet Valls vol cloure de millor manera la temporada.

Comencem amb la Unió Esportiva Valls es troba al Vilanova en la seva millor ratxa de la temporada. El conjunt vallenc torna a El Vilar per enfrontar-se a un dels millors rivals de la categoria, buscant un nou triomf que reafirmi la seva candidatura en la lluita per l’ascens.

Els de Manel Cazorla rebran al Vilanova en el seu punt més àlgid que acrediten els seus darrers resultats: 4 partits consecutius sense perdre amb 3 victòries i només un empat.

Els de la capital de l’Alt Camp amb un nou cop d’efecte i una victòria, els col·locaria a un punt dels dels vilanovins que ara mateix ocupen la tercera plaça de Primera Catalana. Així valorava la prèvia del partit, el tècnic de la Unió Esportiva Valls, Manel Cazorla.

Un Vilanova un pèl irregular els darrers partits i és que només ha aconseguit dues victòries i tres derrotes. De fet, totes les derrotes han sigut fora de casa i encaixant força gols: 3-0 al camp de l’Atlètic Lleida, 2-1 al camp del Gavà i 2-0 davant La Rapitenca.

Una Unió Esportiva Valls que tindrà una oportunitat d’or per col·locarse als llocs capdavanters de la taula. El partit, serà diumenge a El Vilar a dos quarts de cinc de la tarda i es podrà seguir en directe per Ràdio Ciutat de Valls.

Pel que fa el Club Bàsquet Valls torna al Joana Ballart i ho farà en un horari atípic per l’arribada de l’Es Castell, conjunt de les Illes Balears aquest diumenge a la 13h del migdia.

Un Valls que ja es juga poques aspiracions, tot i que aquesta jornada hi ha un enfrontament directe entre Castelldefels – Olivar que, un horrible final de temporada faria possible el miracle en les aspiracions vallenques. Així valorava el partit el tècnic del Club Bàsquet Valls, Oriol Pozo.

Per la seva banda, el conjunt balear arriba ja salvat en la Lliga EBA amb un total de 8 victòries i 10 derrotes, mateix balanç que Roser i Martinenc que es mantenen a la part mitja de la taula. Un CB Valls que arriba després del gran resultat a Sant Cugat, on va mostrar la seva millor versió tant en el joc exterior con en el recital de David Loras en el tir interior.

Un Club Bàsquet Valls que no podrà comptar amb la coneguda baixa de Marcus Vinicius ni amb Oriol Besora, que aquesta setmana es confirmava la seva baixa per diverses molèsties a l’esquena. El partit, es jugarà aquest diumenge a la 13h del migdia.

I fins aquí el Valls Info d’aquest divendres 11 de març del 2022. Hi tornem dilluns amb l’Èric Rosique i el Jonay González, l’equip habitual d’aquest informatiu. Què passin un bon cap setmana.

PUBLICITAT