A menys de tres mesos per les eleccions municipals, es van resolent incògnites sobre quines persones seran caps de llista per optar a l’alcaldia de l’Ajuntament de Valls.

PUBLICITAT

Aquest dimecres, l’actual alcaldessa, Dolors Farré, coincidint amb una conferència institucional al Teatre Principal, anunciava que tornaria a encapçalar la candidatura de Junts per Valls en els comicis locals del 28 de maig.

El PSC apostarà  per la continuïtat, mentre que ERC tindrà una cara nova. Els socialistes, amb opcions de disputar la victòria juntaires i republicans, presenten per tercera vegada a Rosa Maria Ibarra, actual portaveu del grup municipal i diputada al Parlament de Catalunya. Pel que fa Esquerra tindrà al capdavant a Teresa Rull, número 5 al 2019 i actual regidora d’Afers Socials, Educació i Política Lingüística.

La CUP, amb tres regidors actualment al consistori, té previst concórrer a les eleccions del maig, però encara no ha fet públic el nom del cap de llista. D’altra banda, Ciutadans, amb Cristina Laiz com a portaveu i única regidora, anunciava fa uns dies que no es tornarien a presentar.

Tot i la desaparició de Ciutadans, Valls tindrà tres opcions constitucionalistes. El PP, que va perdre la representació el 2019,  té intenció de tornar a la Casa de la Vila. Tot i no ser oficial, els populars, volen presentar Fèlix Bello com a alcaldable.

Pel que fa Vox i Valents debutaran en unes eleccions a la capital de l’Alt Camp. Els primers encara no han donat el nom del número 1, mentre que els segons confien en la figura de Daniel Roso, president del Centre de Negocis de Valls.

Finalment, es desconeix si Catalunya en Comú- Podem farà llista pròpia, després que en les passades eleccions els Comuns, sense Podem, partit que va decidir anar en solitari, feien coalició amb ERC sota el paraigua de Compromís per Valls, marca que tot sembla indicar que desapareixerà del mapa polític local.

PUBLICITAT