Aquesta setmana hem analitzat els pressupostos, en la seva vessant patrimonial i urbanística. I és que les muralles vallenques continuaran el seu procés de recuperació enguany. La muralla de Sant Antoni és el tercer projecte pel que fa a inversions amb 395.000 € i la Muralla de Sant Francesc no compta amb partida pressupostària pròpia, ja que es financia íntegrament amb romanents de 2017.

PUBLICITAT

EL projecte d’aquesta última, segons la regidora de Patrimoni Judit Fàbregas el projecte avança satisfactòriament. Actualment, s’està realitzant un estudi històric i arqueològic del tram de muralla.

L’illa d’edificis davant del Pius ja està expriopiada, a falta de tres immobles.

La Setmana del Comerç

Valls s’adhereix a la segona edició de la setmana del Comerç. Serà a partir de la setmana vinent, del 19 al 25 de març, a través de l’entitat de Comerç de Valls. Es tracta d’una iniciativa catalana que promou el comerç local a travé de diverses activitats. El municipi vallenc comptarà amb quatre activitats. Els 47 comerços adherits a la campanya sortejaran 30 invitacions per assistir a la ruta dels comerços centenris, el dia 7 d’abril.

També es regalarà una bossa del mercat de Valls amb les compres superiors a 20 euros. El dijous 22 de març es realitzarà una xerrada titulada “Ens repensem” a càrrec de l’expert en Branding Enric Bastardas. Finalment, el dissabte 24 de març la colla Gegantera La Pessigolla farà una cercavila pels carrers de Valls amb els gegants manotes i música festiva.

100 anys de servei de Biblioteca

La biblioteca popular de Valls celebra el centenari de la seva inauguració, el 23 de juny de 1918. Les festes comencen a partir del dijous 22 de març, amb una programació que vol celebrar els cent anys de l’edifici, i també de l’impacte social del servei. Tal com explica Marc Ayala, regidor de Cultura.

Dijous s’inauguració l’exposició “La Biblioteca popular. Cent anys de lectura pública a Valls”, un recull de fotografies i documents dels cent anys d’història. La festa inclou la Nit dels Museus, una sortida a la Biblioteca Popular de Sallent, un llibre escrit a quatre mans que recull la història de la biblioteca, contacontes i dues visites comentades a la Biblioteca Carles Cardó.

 

Bon començament del Banc de Recursos Tècnics Sanitaris

EL banc de recursos tècnics de Salut de Valls ha ofert més d’una vintena de recursos durant el primer trimestre de funcionament del servei. Així, s’han cedit seients giratòris, llits articulats, caminadors, cadires de dutxa o cadires de rodes, entre d’altres. Les persones que hi han accedit paguen una fiança d’entre cinc i cinquanta euros per utilitzar l’aparell, que es retornen quan l’usuari retorna l’element prestat.

El material ortopèdic prové de la subvenció de 10.700 euros de l’Ajuntament i del material que els ciutadans tinguin a casa i ja no facin servir. Per accedir als recursos, s’ha de comptar amb un informe mèdic que justifiqui la necessitat d’utilitzar un dels aparells.

 

Març Esportiu

I cal parlar d’esports, perquè la segona quinzena de març és una de les més esportives de l’any. Tres esdeveniment diferents ompliran Valls d’esportistes de tres móns diferents: el tenis taula, el ciclisme i l’atletisme. Començant per les curses, el municipi estrena la primera edició de la cursa del Calçot. El diumenge 25 de març se celebrarà la primera edició d’aquesta particular cursa, hereva de la mitja marató que durant anys va celebrar el municipi. Ara, s’ha reduït el recorregut, i es proposen dues curses de 5 i 10 quilòmetres. Ens ho explica Eduard González, regidor d’esport

Just abans de la cursa, el dimarts 20 de març la volta ciclista de Catalunya finalitza una de les seves etapes a Valls. Serà, aproximadament a les cinc de la tarda, un moment especial de la cursa. A més, el tenis taula celebra el Torneig Internacional de Catalunya i el Campionat de Catalunya, del 24 al 29 de març.

Divendres es va realitzar la XXVI Jornada Catalana de Diagnòstic Prenatal Ecogràfic, una jornada que es va realitzar durant tot el matí. La jornada, organitzada per la Secció Ecografia i Medicina Fetal, la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, i el Pius Hospital de Valls va comptar amb professionals d’arreu del territori.

PUBLICITAT