El procés de pressupostos participatius de Valls i l’eina d’identificació digital per a les votacions onlines, va ser un dels projectes del Congrés de Govern Digital Local celebrat els dies 22 i 23 de març a Barcelona.
Aquest congrés organitzat per Localret i AOC Consorci d’Administració Oberta és el fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de l’administració digital, on es presenten projectes i experiències que les tecnologies de la informació ofereixen per a la millora del funcionament dels ens locals i dels seus serveis de proximitat ciutadana.
Durant el Congrés, el Cap de Sistemes d’Informació i Comunicacions de l’Ajuntament de Valls, Ricardo González, va participar en la taula “Participació Ciutadana: com fer de la política quelcom més proper”, juntament amb els responsables de recerca, innovació i participació ciutadana de Localret, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. A la taula rodona, l’Ajuntament de Valls va presentar el procés de pressupostos participatius celebrat a finals de l’any passat i que, per primera vegada, va combinar el vot presencial amb el vot online.
Aquest sistema d’identificació digital utilitzat pels pressupostos participatius es podrà estendre a altres àmbits i iniciatives de participació, però també a tràmits que els ciutadans podran efectuar online amb l’Ajuntament de Valls d’una manera més senzilla i segura.

________________________________________________________________

S’obre un segon hort comunitari al Barri Antic de Valls

S’obre un segon hort comunitari al Barri Antic de Valls. Una iniciativa de Valls en Transició, Increïble Comestible, que pretén donar ús a un solar de la ciutat convertint-lo en un hort social obert per a tothom.
Es tracta d’un solar que es trobava en situació de desús com l’hort comunitari que es va iniciar a l’agost de l’any passat conegut com Quatre Cantons. Van iniciar el projecte fent una neteja per preparar el solar i poder realitzar activitats, i, després, dissenyar l’espai per poder fer horta i donar-li un ús social. Així ens ho explica un dels responsables del projecte, el Pere, de Can Pipirimosca.
L’objectiu de l’hort comunitari és que la gent aprengui a fer horta més que fer una producció intensiva de verdura.
Es tracta de què entre tots els ciutadans interactuïn en l’hort i la verdura que es produeix, encara que els ciutadans que vagin a ajudar se’n poden emportar, aniria destinada a activitats per a la ciutat com per exemple per un dinar popular.
________________________________________________________________

L’Apunt Cultural – El Campanar

PUBLICITAT

El campanar de l’església de Sant Joan és tot un símbol de la ciutat. La seva espectacular alçada, 74 metres, el converteix en el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya i en un privilegiat mirador del Camp de Tarragona. Des del replà de les campanes es poden albirar els pobles i camps de fins a 5 comarques diferents.

Les obres de construcció d’aquest giny de pedra i ferro van començar al mes de març de 1896. L’autor del projecte va ser l’arquitecte barcelonès Francesc Villar i de l’execució de les obres es va encarregar el mestre vallenc Joan Oller. Després d’uns mesos, durant la festivitat de Santa Úrsula de 1897, el flamant campanar nou va ser beneït en un acte que va suposar un gran esdeveniment per la ciutat de Valls.

Al llarg dels anys, la pedra calcària utilitzada a l’obra va ser causant d’un greu procés de degradació de l’estructura. Els treballs realitzats per la Comissió prorestauració del campanar de Valls i les aportacions econòmiques de molts vallencs va permetre la consolidació i restauració de tota la pedra de la part superior de l’edificació, mitjançant un treball laboriós que va començar l’any 1984.

PUBLICITAT