L’Ajuntament ha aprovat les noves bases de subvencions sobre l’impost de Bens Immobles i la Taxa de Recollida d’Escombraries que amplíen els ajuts a famílies en situación de vulnerabilitat. Es calcula que, amb el nou sistema de càlcul de llindars econòmics i nivel d’ingressos, els ajuts que es concedeixen des de la regidoria de Benestar Social es triplicaran enguany en el cas de l’impost de Béns Immobles.

PUBLICITAT

Les noves bases s’han elaborat amb l’objectiu de disminuir la pressió fiscal i augmentar els ajuts a les persones en una situació vulnerable com les famílies monoparentals. Fins ara, les subvencions es concedien amb ajuts lineals, però amb les noves bases de subvencions dels rebuts de l’IBI i escombraries, s’establiran proporcionals a la renda.

En les bases municipals es fixa el llindar en 10.358 euros anuals, un 30% més que marca l’índex de Renda de Suficiència de Catalunya, i es pondera en funció els membres de la unitat familiar. Les subvencions sobre l’IBI fins ara estava fixada en el 25% del rebut, mentre que amb el nou sistema pot arribar a cobrir el 100% de l’impost. Pel que fa la Taxa d’Escombraries, les subvencions al rebut de la brossa es mantenen com fins ara que poden oscil·lar entre el 65% i el 100%.

El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, ha explicat el mecanisme que han dut a terme per aconseguir que les famílies que están en risc de vulnerabilitat puguin fer front a la despesa. TALL

Com a novetat de les bases, els beneficiaris rebran els diners de les subvencions abans d’haver de pagar els rebuts de l’IBI i la taxa d’escombraries.

 

La Raíz, Buhos, Catarres, Xavi Sarrià i Zoo al Sant Joan de Valls

La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià són uns dels artistes que actuaran els tres dies de la Festa Major de Sant Joan a Valls.

A tres mesos del Sant Joan vallenc, la comissió participativa de músiques de la Festa Major de Sant Joan de Valls ha anunciat el cartell dels nou grups que protagonitzaran l’escenari principal, situat a l’aparcament del Barri Antic, els dies 22,23 i 24 de juny.

Per al divendres 22 de juny, el cartell el configuren Zoo, Zebda i Pop’n’roll. La segona nit, dissabte 23 de juny comptarà amb els nous treballs discogràfics de Buhos, Els Catarres i l’Hora de Joglar. Finalment, el diumenge 24 de juny, el cartell s’arrodoneix amb La Raíz, la nova banda de Xavi Sarrià i els Doctor Prats. El regidor de Cultura, Marc Ayala, ha volgut destacar la popularitat del Sant Joan vallenc i que gairebé tots els actes que es realitzaran seran de caràcter gratuït. TALL

Per part del tècnic de la regidoria, Jordi Bertran, ha remarcat la bona feina per part de la comissió i de l’Ajuntament que ha aportat la solidesa que es necesita. TALL

Nou entitats han estat les que han format la comissió participativa de músiques de la Festa Major, i sis d’elles ho han fet per primera vegada.

Obres a la vorera de la carretera de Barcelona

El proper dilluns començaran les obres de la nova vorera a l’entrada a Valls per la carretera de Barcelona. Unes obres que s’allargaran durant dos mesos i tenen un cost de quasi 75.000 euros. Es construiran 440 metres de vorera, per tal d’enllaçar la plaça de Sant Francesc i la rotonda de la carretera N-240.

L’objectiu és millorar els accessos a peu, sobretot pels veïns del barri de la Colla Vella i els Pisos Clols, o l’accés al Kursaal o el mateix hospital. Així doncs, durant el període d’obres la carretera estarà tallada parcialment, estarà habilitat el carril d’entrada a Valls però es tallarà el de sortida. Es recomana utilitzar vies alternatives, per tal d’evitar congestió en aquesta via.

PUBLICITAT