Valoració positiva de la Setmana Santa a Valls

Valoració positiva per a les activitats de Setmana Santa, encara que s’ha percebut menys gent per part de cada confraria. Durant els dies de Setmana Santa, Valls s’ha omplert de fites que han marcat aquesta època de l’any, com la Processó del Sant Crist de Lepant i el Viacrucis de les confraries i germandats.

PUBLICITAT

El rector de l’Església Sant Joan, Joan Àguila, ha valorat positivament la processó de divendres i ha explicat que, com a novetat, tots els passos van entrar a Sant Joan i van fer una pregària final. L’assistència per part dels ciutadans de Valls ha sigut positiva, inclús, més elevada que altres anys.

 

1.493.500 euros aprovats en la modificació del projecte museogràfic del Museu Casteller

La Junta de govern aprova la modificació del projecte museogràfic del Museu Casteller per un import d’1.493.500 euros, i el conveni de col·laboració amb Comerç de Valls- Unió de Botiguers, amb una despesa municipal de 2.500 euros.

D’acord amb la proposta presentada per l’autor de la museografia del futur Museu Casteller, Ignasi Cristià, es modifica el projecte, que comptava amb un pressupost inicial d’1.196.000 euros. En la modificació s’han introduït al projecte principal el mobiliari de diferents àmbits com la botiga, centre de documentació i espai educatiu, equipaments tècnics, actualització de preus d’aparells tecnològics i s’ha revisat el benefici industrial del 10% al 19%.

 

La Raíz, Buhos, els Catarres, Xavi Sarrià i Zoo al Sant Joan vallenc

La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià són actuaran els tres dies de la Festa Major de Sant Joan a Valls.  A tres mesos del Sant Joan vallenc, la comissió participativa de músiques de la Festa Major de Sant Joan de Valls ha anunciat el cartell dels nou grups que protagonitzaran l’escenari principal, situat a l’aparcament del Barri Antic, els dies 22,23 i 24 de juny.

Per al divendres 22 de juny, el cartell el configuren Zoo, Zebda i Pop’n’roll. La segona nit, dissabte 23 de juny comptarà amb els nous treballs discogràfics de Buhos, Els Catarres i l’Hora de Joglar. Finalment, el diumenge 24 de juny, el cartell s’arrodoneix amb La Raíz, la nova banda de Xavi Sarrià i els Doctor Prats.

 

Es preveu més de 800 plats de faves a la primera Favatada

La primera favatada popular és celebrarà a Valls, impulsada per la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls. Una jornada gastronòmica dedicada a les faves i que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum.

Després de la temporada i la campanya de calçots, a l’horta, la verdura que pren protagonisme és la fava. Per això, el dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati, tindrà lloc la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu de 2 euros.

 

Les obres a l’entrada de la carretera de Barcelona comencen dilluns

El proper dilluns començaran les obres de la nova vorera a l’entrada a Valls per la carretera de Barcelona. Unes obres que s’allargaran durant dos mesos i tenen un cost de quasi 75.000 euros.

Es construiran 440 metres de vorera, per tal d’enllaçar la plaça de Sant Francesc i la rotonda de la carretera N-240. Durant el període d’obres la carretera estarà tallada parcialment, estarà habilitat el carril d’entrada a Valls però es tallarà el de sortida. Es recomana utilitzar vies alternatives, per tal d’evitar congestió en aquesta via.

 

28.545.000 d’euros conformen el pressupost aprovat per al 2018

Un total de 28.545.000 euros representen el pressupost de la corporació de l’exercici 2018.  Al Ple d’abril s’ha realitzat l’aprovació definitiva del pressupost de l’any 2018 que suposa un increment d’un 6,7% respecte a l’any anterior. La regidora de Convergència, Judit Fàbregas, ha afirmat que es tracta d’un pressupost de creixement i que s’emmarca dins d’una recuperació econòmica.

La proposta d’aquest pressupost presentat inclou 2,3 milions d’euros per a Vallsgenera, per tal de treballar i augmentar l’ocupació; aquesta xifra suposa un 123,8% de creixement des de l’any 2013. Les polítiques de benestar social, ensenyament, acció cívica i joventut té un pressupost de 2,5 milions d’euros i representen un augment d’un 9%.

 

Les subvencions a l’IBI dependran de la renta del beneficiari

L’Ajuntament ha aprovat les noves bases de subvencions sobre l’impost de Bens Immobles i la Taxa de Recollida d’Escombraries que amplíen els ajuts a famílies en situación de vulnerabilitat. Es calcula que, amb el nou sistema de càlcul de llindars econòmics i nivel d’ingressos, els ajuts que es concedeixen des de la regidoria de Benestar Social es triplicaran enguany en el cas de l’impost de Béns Immobles.

Les noves bases s’han elaborat amb l’objectiu de disminuir la pressió fiscal i augmentar els ajuts a les persones en una situació vulnerable com les famílies monoparentals. Fins ara, les subvencions es concedien amb ajuts lineals, però amb les noves bases de subvencions dels rebuts de l’IBI i escombraries, s’establiran proporcionals a la renda.

PUBLICITAT