2a edició del casal de teatre “Actúa!” de l’escola La Peça
El Teatre Principal de Valls esdevindrà un casal de teatre al mes de juliol en una iniciativa de cooperació público-privada entre l’escola local La Peça i l’Ajuntament vallenc. L’activitat forma part del projecte educatiu dels Teatres de Valls, en el qual ja cooperen altres agents culturals.
Després de l’èxit de l’any passat, l’escola La Peça ha optat per arrencar amb la segona edició del casal de teatre d’estiu, amb el nom “Actua!”, que anirà destinat als infants de Valls entre els 7 i els 13 anys.
El regidor de Cultura, Marc Ayala, ha dit que aquest projecte ajudarà a apropar als nens i nenes a l’escenari des d’un punt de vista més dinàmic.
La directora de La Peça, Eva Cabré, ha dit que aquest casal tracta de què els alumnes aprendran a encarregar-se de tot el muntatge teatral.
A més aquest projecte té una part pedagògica, tots els coneixements tenen aplicacions en el dia a dia, ja que el teatre i sobretot el seu aprenentatge, serveix per millorar les capacitats expressives. El casal de teatre estiu “Actua!” tindrà lloc entre els dies 2 i 27 de juliol.
____________________________________________________________
Volem pujar al campanar!
Diuen que Valls és un poble gran i una ciutat petita. És un poble de denominació d’origen i quilòmetre zero en el món casteller.
A les festes, sobretot a la Festa Major, hi ha el seguici cerimonial on tots els protagonistes com: els nans, els gegantons, la mulassa, el lleó, surten a ballar. Però tots tenen una història darrere. A cada carrer de Valls hi ha alguna cosa curiosa per explicar. Cada racó del nostre poble té un perquè del seu significat.
El conte “Volem pujar al campanar!”, d’Eva Busquets, explica totes i cada una de les històries que conformen la ciutat, fent una ruta pels carrers fins a arribar a pujar al campanar.
PUBLICITAT