Andorra la Vella va ser l’escenari d’un acte de fraternitat més entre la capital i la Ciutat de Valls. La cònsol major, Conxita Marsol, va ser l’encarregada d’inaugurar dissabte la nova placeta i el parc infantil al carrer Ciutat de Valls. Marsol va comptar amb la presència d’Antoni Martí, cap de Govern i Albert Batet, l’alcalde de Valls, aquest últim encapçalant una gran part de la delegació de l’Ajuntament de Valls.

PUBLICITAT

La cònsol major va voler destacar la importància de la inauguració de les noves instal·lacions, ja que considera que s’estaven desatenent les necessitats del barri. En context, la zona del carrer Ciutat de Valls és un barri molt poblat i que fins ara no disposava d’aquest tipus d’infraestructures. El parc infantil ha comptat amb una inversió d’uns 80.000 euros, per altra banda, la placeta s’ha construït amb un cost aproximat d’uns 165.000 euros. La inauguració es va viure com una festa que va comptar amb la presència dels castellers d’Andorra, la colla gegantera d’Andorra la Vella i la mulassa de Valls.

L’inici d’aquest projecte es va posar en marxa l’any passat, coincidint amb el 50è aniversari de l’agermanament d’Andorra la Vella i la ciutat de Valls. Per això, es va agrair de forma especial la presència de l’alcalde de la capital de l’Alt Camp. Albert Batet va aprofitar l’avinentesa per anunciar que un dels principals accessos a la localitat de Valls durà pròximament el nom d’Andorra la Vella.

______________________________________________________________________

Resum de la Diada de Sant Jordi a Valls

La Diada de Sant Jordi és una jornada molt especial per tot el conjunt dels Països Catalans. Pels ciutadans de Valls, la jornada també va ser un dia diferent que tothom va poder aprofitar. Si bé la Diada no va tenir un flux constant de gent, ja que se celebrava en un dia laboral, la ciutat va mostrar un aspecte sorprenent des de l’inici fins al final del dia.

Si alguna cosa fa espectacular la Diada de Sant Jordi, és la diversitat de col·lectius que la celebren. Una massa heterogènia que hem volgut desgranar a Ràdio Ciutat de Valls.

Des de ben d’hora, les paradetes de llibres i roses ja inundaven tota la ciutat, tot i això l’epicentre es trobava com cada any al Pati i el carrer de la Cort. Els primers que van gaudir del dia van ser els més petits, els quals van recórrer les places de la mà dels seus professors. Prop de l’espai Ca Creus trobàvem l’Óscar Angosto, responsable de l’activitat planificada per l’entitat ‘El burro dels jocs’ i organitzada per l’Ajuntament de Valls. Així ens definia perquè la festa és tan important pels més petits de casa.

Recorrent els carrers ens trobàvem diferents parades d’alumnes d’escola que aprofitaven la Diada per aconseguir abaratir els costos dels seus viatges de final de curs. Els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Claret ens descrivien així perquè és tan important el dia de Sant Jordi.

Amb el mateix objectiu d’abaratir costos per futures sortides i activitats, un dels membres de l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, Marc Veciana, ens explicava quin impacte té Sant Jordi al Cau de Valls.

Tot i ser una activitat plena de joves corrent amunt i avall, no ens hem d’oblidar que els més grans de la ciutat també tenen dret a gaudir d’un dia tant especial com Sant Jordi. Amb aquest objectiu ens reuníem amb Teresa Sarramià, treballadora de la residència Montserrat Cuadrada de Valls, perquè ens exposés la seva opinió.

Amb el mateix esperit solidari, la Cristina de la Creu Roja, ens rebia a la parada de l’entitat al Pati. Amb la Cristina vam esbrinar on anaven destinats els guanys de la Diada de Sant Jordi.

La presència dels voluntaris durant tota la jornada va ser aclaparadora. Diversos ciutadans van voler donar un cop de mà als llibreters per poder abastir el gran nombre de demandes. Un d’aquests casos és el de l’Aina Rodón, qui va voler destinar tots els seus esforços a donar un cop de mà a la Llibreria Roca.

Tot i això, no només els llibreters van tenir una jornada atrafegada. Les floristeries de la ciutat van viure una de les jornades més especials de tot l’any. Amb l’Ot Musté, responsable de la Jardineria Freixa, vam voler comprendre per què la Diada de Sant Jordi és tan especial per les floristeries.

Aprofitant que tenia un descans, vam reunir-nos amb la Júlia Secall, llibretera experimentada de la Llibreria Roca perquè ens expliqués com valorava la jornada i perquè ens donés el punt de vista sobre una Diada tant i tan atrafegada.

_______________________________________________________________________

ESPORTS

El més destacable: adéu al play off de LEB 2 en una extraordinària temporada del cb valls nutrion. Les noies del cb valls lear tenen la permanència a tocar. I el segon equip del Cb valls masculí, cb valls BNA, pot assolir la fita de pujar a 1a Catalana. Seria importantíssim tenint en compte que parlem del segon equip masculí.

PUBLICITAT