El pròxim 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, tot i això el Pius Hospital de Valls organitzarà una activitat el dia abans, el divendres 4, per difondre entre el personal sanitari i la ciutadania la necessitat de rentar-se les mans per evitar el contagi de les malalties infeccioses. Amb aquest objectiu s’instal·larà una taula informativa a la recepció del centre hospitalari de nou del matí a l’una del migdia. Els qui visitin l’espai podran aprendre la tècnica per rentar-se les mans de manera correcta. Una de les principals atraccions de l’esdeveniment serà l’aparell de rajos ultraviolats que permetrà als usuaris comprovar si s’han rentat bé les mans.

PUBLICITAT

Susana Sabaté Claros, infermera de Salut Laboral i Seguretat Clínica del Pius Hospital, assenyala que hi ha diversos moments en què és molt necessari que ens rentem les mans. Abans de manipular aliments o menjar-ne, abans i després d’anar al lavabo, després de mocar-se, després de recollir coses del terra i després de tocar un animal.

Des de l’Hospital s’assegura que l’operació de rentar-se les mans hauria de durar com a mínim trenta segons, friccionant els palmells i el dors de les mans i tots els dits, inclòs el polze, que segons Sabaté és el gran oblidat, tot i que l’usem contínuament per agafar coses. Una altra opció és la utilització de les solucions alcohòliques, que es poden comprar a les farmàcies i també als supermercats, i que es poden portar a la bossa o la butxaca.

___________________________________________________

L’Ajuntament de Valls impulsa una campanya sobre la tinença responsable d’animals

En col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, l’Ajuntament de Valls inicia la campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals de companyia. La campanya anirà destinada als ciutadans i se’ls informarà per mitjà de dos informadors ambientals, situats als punts de la ciutat on habitualment es porten les mascotes a passejar. Els informadors facilitaran enquestes anònimes als responsables dels animals per tal de poder analitzar les seves respostes posteriorment.

Juntament amb aquesta campanya, també s’ha impulsat el projecte “Sóc responsable”, el qual busca conscienciar als propietaris de les mascotes sobre les seves obligacions. També se’ls informa dels punts on poden identificar i esterilitzar les seves mascotes a preus reduïts. La resta de ciutadans també poder fer ús d’aquesta iniciativa per informar-se sobre l’existència de l’associació vallenca de protecció de gats Vallsgat o de la Societat protectora d’animals de companyia (SPAC), on es poden adoptar gats i gossos.

Tot i les campanyes impulsades recentment pel consistori, l’Ajuntament de Valls assegura que els propietaris han de seguir una sèrie de mesures com identificar el gos, el gat o la fura amb un microxip juntament amb una placa identificativa penjada del coll. L’Ajuntament tancarà aquesta campanya informativa amb la “Jornada Bestial”, amb data encara per concretar. En aquesta jornada es publicaran els resultats de les enquestes i se seguirà fomentant aquesta doble responsabilitat dels propietaris, també coneguda com a tinença responsable.

___________________________________________________

Es donen a conèixer els primers detalls de la 3ª edició de la Clàssica Xavier Tondo

El dia 2 de maig a les 7 de la tarda, els organitzadors de la 3ª edició de la Clàssica Xavier Tondo donaràn a conèixer els detalls sobre una de les curses més esperades. L’acte es durà a terme a la seu del CB Valls i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i el Patronat d’Esports de Valls.

Tot i això, desde Ràdio Ciutat de Valls hem volgut recopilar els primers detalls de la Clàssica Xavier Tondo. Quim Royes, un dels organitzadors de la prova, ens en fa cinc cèntims.

La Clássica Xavi Tondo s’ha establert com una de les curses a tenir en compte. Així ho va demostrar l’any passat quan l’organització va comptar amb la col·laboració del ciclista Miguel Indurain, guanyador de 5 Tours de França entre molts altres premis.

PUBLICITAT