Per bones o males notícies, els drets de la dona han estat protagonistes de tots els informatius. Aquest divendres volem parlar de dones organitzades, que fan créixer la ciutat i que treballen dia a dia per reivindicar el seu lloc al món.

PUBLICITAT

La Marruxa és el nou espai de trobada feminista, amb dos mesos escassos de vida, a Valls. Un grup de dones que es reuneixen per treballar juntes pel feminisme, per aconseguir una ciutat més respectuosa i igualitària. Ens vénen a explicar qui són i que fan la Maria Queralt, la Teresa Rubió i la Laura Perez.

Les Associacions de Dones són molt més que un grup de dones que es reuneix per fer activitats. Són un espai de trobada, de reflexió i, clarament, de socialització. L’Associació de Dones de Valls ja té 22 anys d’història, i continua la seva tasca amb ganes i il·lusió. Ho fan amb ganes de treballar com a grup de dones i com a espai de reunió. Ens expliquen la seva tasca Maria Rosa Llurba, presidenta i Carme Gassió, vocal de la junta de l’Associació de dones de Valls.

Margarida Aritzeta és, sens dubte, un dels noms més coneguts de la literatura vallenca. Escriptora prolífica, ha escrit narracions per tots els gustos, però la seva marca personal és la novel·la negra. Amb ella parlem de les seves dues noves novel·les, estrenades aquest 2018, que són “Mala sang”, dins Assassins del Camp i Quimera, de novel·la juvenil. També ens explica la necessitat de la novel·la negra cuita a casa i la figura femenina dins d’aquestes. Les dones com a personatge, més enllà de l’eterna víctima o el suport moral a l’home protagonista.

 

A més, Jesús Sarmiento i Marina Pérez ens resumeixen el més destacat de la setmana a l’Ha Estat Notícia.

PUBLICITAT