L’objectiu de tota ciutat moderna ha de ser aconseguir una mobilitat més sostenible, eficient i segura, i per tal d’aconseguir això un dels pilars fonamentals és la promoció de l’ús de la bicicleta en entorn urbà.

PUBLICITAT

La majoria de ciutats europees que són referència en civisme ja compten amb un ús extens de la bicicleta, per diferents motius: és beneficiosa pel medi ambient, ocupa menys espai i fa salut entre els seus usuaris.

Valls té les característiques climatològiques i urbanístiques ideals per promoure l’ús de la bicicleta, si es fa bé. El pla de mobilitat urbana ja compta amb un carril bici que creuarà la ciutat de nord a sud, fins al polígon.

Jordi Escolà, assessor de Mobilitat Responsable i Francesc Anguela, regidor de Mobilitat, van realitzar una xerrada sobre quina és la planificació a la ciutat i, després, ens ho han explicat a nosaltres.

PUBLICITAT