La Festa Major de Sant Joan reclama el seu lloc al panorama vallenc. Demà dimecres, comença oficialment la Festa Major de Sant Joan de Valls i ho farà amb la cerimonial sortida de l’àliga de la ciutat al balcó de l’Ajuntament. La sortida es durà a terme tot just després de l’acte de proclamació dels Santjoaners 2018 que enguany recau a la vintena d’entitats i col·lectius que han mantingut la tradició de bastir i cremar fogueres a la nostra ciutat durant la Nit de Sant Joan.

PUBLICITAT

Després de l’acte de proclamació dels Santjoaners i la sortida de l’àliga al Balcó de la Casa de la Vila, serà el moment de l’acte del Conte de la Festa Major que enguany tindrà uns convidats molt especials, cosins germans del nostre Sant Joan, enguany dedicat a les fogueres, i del nostre bestiari: els cavalls de la companyia de teatre de carrer Tutatis, recrearàn la celebració menorquina a partir de l’animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació contemporània. A més, per tercer any consecutiu, el pregoner i conductor de l’acte serà Pep Callau, conegut per posar humor i animar en les prèvies de tots els partits del Barça al Camp Nou.

Tot i les activitats destacades anteriorment, la petada de globus a la plaça del Blat és l’altre gran moment del primer dia que continuarà amb l’Anada a la Tronada. Aquesta comprendrà des de la plaça del Blat fins al Pati i inaugurarà definitivament el Sant Joan, tot donant peu al concert de la plaça de l’Oli amb l’Orquestra Mitjanit.

PUBLICITAT