La Xarxa de Cultura designa 7.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres

La Xarxa de Cultura i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya van establir el passat dimarts 18 de setembre, un conveni de col·laboració per a la promoció que realitza del fet casteller com a patrimoni cultural i immaterial de la humanitat.

PUBLICITAT

L’acord disposa d’una subvenció de 7.000 euros per a la Coordinadora, nascuda l’any 1989, amb seu a Valls, que té l’objectiu d’agrupar a les colles, vetllar pels seus interessos comuns i fomentar el fet casteller.

El van signar l’alcalde de Valls, Albert Batet, i la presidenta de la Coordinadora, Inés Solé, acompanyats pel regidor de Cultura, Marc Ayala.

 

S’inaugura a Valls un espai dedicat a l’estudi i la difusió del compositor Robert Gerhard Ottenwaelder

El compositor Robert Gerhard, un referent de la música clàssica contemporània, va néixer a Valls un 25 de Setembre.

L’Institut d’Estudis Vallencs, gràcies a la generositat de la seva família, conserva un important fons documental i farà un pas més enllà amb la inauguració de l’Aula Robert Gerhard.

L’Aula Gerhard és un espai de recerca situat a la segona planta de l’antic Hospital de Sant Roc, a la seu de l’Institut d’Estudis Vallencs.
Una sala d’uns 40 m² pensada en dos àmbits, per un costat adreçat especialment als investigadors on podran desenvolupar la seva recerca amb accés a l’ordinador que conté el fons digitalitzat i altres recursos, i l’altre amb un apartat de difusió, que consta d’unes grades per a audicions o visualitzacions, per a escoles, petits grups i altres col·lectius.

Disponible a totes les persones que desitgin investigar l’entorn del personatge, amb reserva prèvia.

Un espai possible gràcies, a part de l’acció de l’entitat, a la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona i el suport de l’Ajuntament de Valls.
On també la Generalitat de Catalunya i altres entitats privades com la Fundació Mútua Catalana o l’Institut Ramon Muntaner han jugat un paper important contribuint al llarg dels anys amb la catalogació, digitalització o conservació.

La inauguració es realitzarà el dimarts 25 de setembre de 2018 a les vuit del vespre, que comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música “Robert Gerhard“, interpretant una selecció de l’obra ‘Cantares’, presentada públicament a Londres el 1957.

PUBLICITAT