Els 1rs. Premis en Mobilitat Sostenible per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible a la ciutat fa entrega dels 1rs. Premis en Mobilitat Sostenible per reconèixer les diferents iniciatives locals.

PUBLICITAT

L’acte d’entrega es va celebrar aquest dijous 20 de setembre a l’Ajuntament de Valls, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que té per lema Combina i mou-te.

Els guardonats són, Lear, amb seu a Valls, pel desenvolupament de productes per a vehicles elèctrics i híbrids, ambientalització de la flota de la companyia amb vehicles elèctrics i la implementació del sistema de transport compartit de treballadors mitjançant autobús.
La companyia Sorea, concessionària del servei d’aigua de Valls, per l’ambientalització de la flota de l’empresa amb vehicle elèctric, i l’Hotel Class Valls per la disposició de 2 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i el servei gratuït de bicicletes per als seus clients.

Entre altres projectes desenvolupats el darrer any pel consistori com l’entrada en funcionament de l’estació de recàrrega per a vehicles elèctrics o el servei d’aparcament a prop de les estacions de tren i d’autobusos als ciutadans, per motius laborals o d’estudis a preus reduïts.

 

Xerrada de Proactiva Open Arms: Salvament al Mediterrani

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls, a través del Pla d’Inclusió i Cohesió Social, organitza la xerrada Salvament al Mediterrani conduïda per Guillermo Cañardo, cap de missió i coordinador mèdic de Proactiva Open Arms.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre de Badalona, que aporta ajuda humanitària plantant cara a les situacions d’emergència sorgides en els últims temps al voltant del mar. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una gran experiència en les costes catalanes, i la seva principal missió és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Proveir-los aliments, roba, mantes, atenció mèdica i traslladar-los fins a un port segur.

Cañardo oferirà una xerrada que ens permetrà conèixer de primera mà la tasca que es duu a terme des de l’entitat i sensibilitzar envers la situació actual que tindrà lloc dimecres 26 de setembre a les 19 h, a la Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs.

L’organització segueix compromesa en la defensa dels drets humans, el dret de tota persona a emigrar i a buscar un futur millor lluny del seu país en conflicte, tal com es recull a la Declaració Universal dels Drets Humà.

Les estadístiques d’aquesta crisi humanitària dels últims anys són alarmants, la Regidoria de Benestar Social ha anat consolidant la política de cooperació internacional, amb aportacions anuals de 10.000 euros del pressupost municipal a projectes d’ajuda als refugiats i a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls.

Enguany s’han destinat 5.000 euros dels pressupostos a la Fundació Proactiva Open Arms amb l’objectiu de donar suport a l’entitat en la seva tasca, concretament al projecte ‘Salvament marítim a la mediterrània central’.

PUBLICITAT