L’Escola Enxaneta de Valls “50 anys creixent junts”

L’Escola Enxaneta de Valls va donar el tret de sortida als actes de commemoració del seu mig segle de vida amb el lema “50 anys creixent junts”, al claustre del rehabilitat antic Convent del Carme el passat divendres dia 21 de setembre.
Un acte presidit pel conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, l’alcalde de Valls, Albert Batet, i la directora de l’escola, Candela Batet, entre altres autoritats i representants del món educatiu de la ciutat.

PUBLICITAT

Una escola que manté els principis que van inspirar la seva fundació l’any 1968 com escola coeducadora, activa, catalana, laica i compromesa amb el país i la seva ciutat.

Els assistents van omplir el claustre, on Candela Batet, l’actual directora del centre, va obrir l’acte fent un repàs molt abreviat de la història de l’escola, des dels seus orígens al passeig de l’Estació fins ara amb les actuals instal·lacions rehabilitades.

Un dels moments més emotius, va ser el reconeixement que l’escola va realitzar als representants de les associacions de pares i mares del centre en aquests 50 anys, així com als diferents directors que ha tingut l’Enxaneta, amb un especial record a la difunta Josefina Ferré, directora durant més de vint anys, amb l’entrega a tots de l’estàtua d’una oreneta.

L’alcalde de Valls, Albert Batet reconeixia la feina feta a l’Enxaneta com un exemple d’esforç, tenacitat, constància i integració. Acabant amb la lectura d’un vers de Josep Maria Calbet fet quan es va celebrar els 25 anys del centre.

Durant tot el curs escolar, l’Enxaneta commemorarà el 50è aniversari amb multitud d’actes oberts a la ciutat, com el recorregut que va tenir lloc el passat dissabte amb diversos elements populars de la ciutat, com el Bouet, la Mulasseta, els gegants de la Colla Pessigolla i els grallers de les dues colles castelleres de la ciutat. Entre d’altres com una conferència i taula rodona a la sala d’actes de l’escola Enxaneta, amb el nom “El moviment pedagògic als anys seixanta a Catalunya”, a càrrec de Maria Antònia Canals, el dijous 27 de setembre.

 

Cap de setmana rodó per al bàsquet vallenc

Un cap de setmana rodó per als dos primers equips del club bàsquet Valls. El masculí CB Valls Nutrion de Lliga EBA i el femení, CB Valls Lear de Primera Catalana.

Els nois van disputar el primer partit de la temporada a la pista del Club bàsquet Martorell i pel que fa a les noies es van imposar al bàsquet Ateneu Montserrat.

Ens n’explica tots els detalls Jaume Pros.

 

Detingut a Valls per fer-se passar per policia i estafar més de 700 euros en una botiga

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Valls van detenir un home de nacionalitat espanyola i amb domicili desconegut, com a presumpte autor dels delictes d’estafa, usurpació de funcions públiques i un delicte lleu d’ús públic indegut d’una insígnia oficial.

L’home de 43 anys va entrar en un comerç de la ciutat identificant-se com a agent de policia, ensenyant-li una credencial i explicant que es tractava d’una inspecció del local.
Es va dirigir cap a la zona de la caixa i va agafar 710 euros en efectiu, entregant un full amb la imatge corporativa del cos policial i del ministeri.

Un cop alertar als mossos, els agents van poder comprovar que es tractava d’una estafa i el van localitzar en una empresa de Valls.

En l’escorcoll, van trobar un carnet de l’exèrcit caducat dins d’una cartera amb una insígnia policial, fulls d’acta d’inspecció i una bossa amb heroïna.
El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

PUBLICITAT