“Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra al Museu de Valls

El vestíbul del Museu de Valls va inaugurar ahir 25 de setembre a les 19.00 h de la tarda l’obra “Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra, en una mostra coorganitzada amb Òmnium Alt Camp que es podrà visitar durant cinc dies, del 25 al 30 de setembre.

PUBLICITAT

Es tracta d’una rèplica de la instal·lació original retirada de la fira ARCO per la seva temàtica, on s’inclou 26 plafons amb fotografies en blanc i negre i diverses explicacions textuals de presos polítics i artistes perseguits pel contingut de les seves creacions.

Arran de la polèmica generada per aquesta decisió l’obra s’ha convertit en una icona de la defensa de la llibertat d’expressió. L’exposició és itinerant i s’emmarca dins la campanya “Demà pots ser tu” impulsada des d’Òmnium.

 

Xerrada “Salvament al Mediterrani” per Proactiva Open Arms

La xerrada “Salvament al Mediterrani” conduïda per Guillermo Cañardo, cap de missió i coordinador mèdic de Proactiva Open Arms organitzada per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls, a través del Pla d’Inclusió i Cohesió Social, tindrà lloc a la Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs, avui dimecres 26 de setembre a les 19 h.

Les estadístiques d’aquesta crisi humanitària dels últims anys són alarmants, per això la Regidoria de Benestar Social ha anat consolidant la política de cooperació internacional, amb aportacions anuals de 10.000 euros del pressupost municipal a projectes d’ajuda als refugiats i a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls.
I enguany s’han destinat 5.000 euros dels pressupostos a la Fundació, amb l’objectiu de donar suport a l’entitat en la seva tasca.

El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, i el mateix Cañardo, signaran el conveni entre l’Ajuntament de Valls i Proactiva Open Arms, aquesta tarda, abans de la conferència.

Jordi Cartanyà, ens explica els detalls.

PUBLICITAT