“Republiquem” amb motiu del primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre

La plaça del Blat va acollir la lectura del manifest “Republiquem” impulsat per l’Associació de Municipis per la Independència amb motiu del primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre.
L’alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat de regidors i personal municipal, donava lectura al manifest.

PUBLICITAT

Així ens parlava del compromís encara vigent en defensa de la democràcia, la república i la llibertat.

Multitudinària jornada de l’1 d’octubre a Valls

La jornada a la ciutat de Valls començava amb el lema “L’1-O torna al teu col·legi”.
Amb l’organització d’assemblees als 12 col·legis electorals de Valls on es va poder votar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, ara fa un any. Es recordava les vivències d’aquella jornada històrica i es compartien les opinions sobre els passos que cal fer a partir d’ara pel futur del país, aplegats amb diferents representants de l’ANC Valls-Alt Camp, Òmnium Alt Camp i CDR Valls-Alt Camp.

Tot seguit, des dels diferents col·legis electorals, els vallencs i vallenques es desplaçaven fins a la plaça del Blat i la Biblioteca Popular, on començava una marxa encapçalada pels grallers de les colles castelleres de la ciutat tocant matinades fins a la plaça de l’U d’Octubre.

La plaça de l’U d’Octubre acollia l’acte central, arrencava amb la presentació de l’actor vallenc Aleix Vallverdú, una urna al centre de l’escenari, un representant de cada col·legi repassant els resultats del referèndum i dipositant una papereta, col·locant també una lletra formant el lema “Vam votar, vam guanyar”.

Es donava pas a la lectura del manifest conjunt de l’1 d’octubre a càrrec d’Àgata Prats, de l’ANC Valls-Alt Camp; Albert Olivé, d’Òmnium Alt Camp; i Paula Ramos, de CDR Valls-Alt Camp.

El manifest assenyalava per Àgata Prats.

I afegia Paula Ramos.

Allà finalitzava la jornada reivindicativa del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, que comptava amb la presència del Conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, l’alcalde de Valls, Albert Batet, diversos regidors de l’Ajuntament de Valls i una multitud de persones amb la seva ferma voluntat d’acabar allò que va començar.

PUBLICITAT