El XXVII Concurs de Castells de Tarragona va transcorre en un temps de 6 hores i 20 minuts amb uns 7.200 castellers omplint la Tarraco Arena Plaça en una diada on es van veure un total de 45 castells alçats, 62% dels quals descarregats, destacant un total de 13 castells de gamma extra, l’edició que més se n’han alçat, amb 8 colles igualant o superat el seu registre aquesta temporada i totes les 12 colles participants assolint un castell de nou.

PUBLICITAT

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’enduia la victòria del Concurs amb el 4de9sf, el 2de8sf i el 3de10fm carregat.

Segons la normativa de puntuació vigent, els rosats van completar la millor actuació que s’hagi fet mai en el marc del Concurs de Castells de Tarragona, sumant un total de 9.690 punts, on no guanyaven des de l’any 2000.

Situant-se primers a la primera ronda gràcies al seu quart 4de9sf de la temporada que contrarestava el 2de8sf (c) de la Joves de Valls, el 5de9f de la Jove de Tarragona i el 3de10fm dels Castellers de Vilafranca.

A la segona ronda, amb el ja carregat 2de8sf pels Verds, els rosats el descarregaven.
Però tot es decidia en tercera ronda, la Jove de Tarragona, descarregava el 9de8 i es posava per davant, els Castellers de Vilafranca no podien amb el 4de10fm i la Joves de Valls provava dues vegades el 4de9sf que quedaven amb intents molt prometedors, però la Vella apostava pel 3de10fm, castell que gairebé queda amb intent desmuntat, que els donava la victòria.

Completant el podi, els Castellers de Vilafranca, amb un total de 8.070 punts i la Colla Jove Xiquets de Tarragona en tercera posició, amb 7.090 punts.

La colla Joves Xiquets de Valls, carregava el 2d8sf, dos intents desmuntats de 4d9sf i descarregava el 3d9f i el 4d9f, quedant en cinquena posició.

L’Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, lliurava el premi als guanyadors.

PUBLICITAT