Commemoració del 78è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, a Valls

Es compleixen 78 anys de l’afusellament de Lluís Companys i la secció local i la federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Valls i l’Alt Camp ho van commemorar a la ciutat.

PUBLICITAT

Càrrecs electes, militants i amics de la formació es van trobar aquest dilluns a les set del matí a la plaça del Blat per llençar les salves en honor del President que fou assassinat per la dictadura.

Tot seguit, es van dirigir al monument del President Companys al barri del Fornàs per fer la tradicional ofrena floral i llegir el manifest. Recordant que al llarg de la història quan s’ha volgut reprimir els drets i les llibertats, s’ha anat en contra de les institucions d’autogovern d’aquest país i contra els seus dirigents, com li va tocar viure al President Companys i com succeeix en l’actualitat amb les persones preses i exiliades polítiques.

«El gran llibre dels castells» presentat al Cafè del Teatre Principal de Valls

El Cafè del Teatre Principal acollia la presentació d’«El gran llibre dels castells», aquest dilluns a les 6 de la tarda en un dels primers actes de la Fira de Santa Úrsula d’enguany.

La vallenca Raquel Sans, periodista, diputada al Parlament de Catalunya i castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls, i el tarragoní Octavi Torné, arquitecte, il·lustrador i casteller dels Xiquets de Tarragona, revelaven alguns dels continguts de l’obra, un treball en què textos i il·lustracions juguen un paper essencial.

Un llibre per conèixer tots els secrets dels castells, amb fotos espectaculars, dades molt curioses, històries plenes d’esforç i col·laboració, i uns dibuixos molt simpàtics.

Castells en la literatura

Continuen les festes de Sant Úrsula a Valls, amb un ventall divers de propostes.  Dimecres els castells segueixen sent protagonistes però, aquesta vegada, del món literari. La Llibreria Roca acull la presentació del llibre “Castells, una història d’èxit”. L’autor és Miquel Botella, un economista amb una àmplia trajectòria en el camp de la gestió pública i en l’organització de grans esdeveniments. Els castells han estat sempre la seva passió, i és cofundador dels castellers de Sants, a més de president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Serà a dos quarts de vuit del vespre.

PUBLICITAT