L’ANC de Valls i Òmnium Alt Camp van organitzar com cada dia 16 des de fa dotze mesos una concentració de suport als Jordis per exigir el seu alliberament i el de la resta de presos polítics.

PUBLICITAT

En aquesta ocasió, es complia un any de l’empresonament per ordre de l’Audiència Nacional, per aquest motiu a banda d’alguna peça musical i de la lectura del manifest, elements habituals en aquests actes, les entitats van voler que la llum hi tingués una presència important. Després d’un any de foscor i d’injustícia, es volia que la llum, sigues present a Valls.

A les 8 del vespre a la plaça del Blat tenia lloc la concentració per l’encesa de dotze globus, un per cada mes de presó dels Jordis, una acció que coincidia amb l’encesa, a tres quarts de nou del vespre a les tres presons catalanes, de 365 globus.

La presidenta d’Òmnium Alt Camp, Rosa Olivé, donava la introducció a l’acte amb unes paraules i la cantautora Susanna Dasca, cantava el tema “Argelés“.
Montserrat Robusté i Jordi Ginebra van llegir el manifest, seguidament la cantautora interpretava “No hi ha prou presons”. L’acte acabava amb tots els assistents cantant el Cant dels Segadors després d’enlairar els globus.

PUBLICITAT