Compartir

L’ANC de Valls i Òmnium Alt Camp van organitzar com cada dia 16 des de fa dotze mesos una concentració de suport als Jordis per exigir el seu alliberament i el de la resta de presos polítics.

En aquesta ocasió, es complia un any de l’empresonament per ordre de l’Audiència Nacional, per aquest motiu a banda d’alguna peça musical i de la lectura del manifest, elements habituals en aquests actes, les entitats van voler que la llum hi tingués una presència important. Després d’un any de foscor i d’injustícia, es volia que la llum, sigues present a Valls.

A les 8 del vespre a la plaça del Blat tenia lloc la concentració per l’encesa de dotze globus, un per cada mes de presó dels Jordis, una acció que coincidia amb l’encesa, a tres quarts de nou del vespre a les tres presons catalanes, de 365 globus.

La presidenta d’Òmnium Alt Camp, Rosa Olivé, donava la introducció a l’acte amb unes paraules i la cantautora Susanna Dasca, cantava el tema “Argelés“.
Montserrat Robusté i Jordi Ginebra van llegir el manifest, seguidament la cantautora interpretava “No hi ha prou presons”. L’acte acabava amb tots els assistents cantant el Cant dels Segadors després d’enlairar els globus.