Valls se suma a la concentració de suport als Jordis després d’un any del seu empresonament

L’ANC de Valls i Òmnium Alt Camp van organitzar com cada dia 16 des de fa dotze mesos una concentració de suport als Jordis per exigir el seu alliberament i el de la resta de presos polítics.

PUBLICITAT

En aquesta ocasió, es complia un any de l’empresonament per ordre de l’Audiència Nacional, per aquest motiu a banda d’alguna peça musical i de la lectura del manifest, elements habituals en aquests actes, les entitats van voler que la llum hi tingués una presència important. Després d’un any de foscor i d’injustícia, es volia que la llum, sigues present a Valls.

A les 8 del vespre a la plaça del Blat tenia lloc la concentració per l’encesa de dotze globus, un per cada mes de presó dels Jordis, una acció que coincidia amb l’encesa, a tres quarts de nou del vespre a les tres presons catalanes, de 365 globus.

La presidenta d’Òmnium Alt Camp, Rosa Olivé, donava la introducció a l’acte amb unes paraules i la cantautora Susanna Dasca, cantava el tema “Argelés“.
Montserrat Robusté i Jordi Ginebra van llegir el manifest, seguidament la cantautora interpretava “No hi ha prou presons”. L’acte acabava amb tots els assistents cantant el Cant dels Segadors després d’enlairar els globus.

L’exposició fotogràfica ‘L’endemà del Concurs’ a la capella del Roser de Valls

La capella del Roser de Valls acull l’exposició ‘L’endemà del Concurs’ inaugurada aquest dimarts a dos quarts de 9 del vespre coincidint amb els actes de la Fira de Santa Úrsula.

L’exposició consta d’un recull de fotografies realitzades al passat Concurs de Castells de Tarragona a càrrec de fotògrafs com Emilio Barruz, Mireia Comas, Laia Díaz, Lins Griñó, David Oliete, Josep Pont, Laura Rodríguez, Jean Segovia, Rodrigo Sicilia, Laia Solanellas, Gemma Soldevila, Jon TC i el fotoperiodista vallenc Pere Toda.

L’exposició està coorganitzada per Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya i la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

Oberta fins diumenge, 21 d’octubre, cada tarda de 17.30 a 20.30 h, i dissabte i diumenge també als matins, de 10 a 14 h.

Torna la fotografia amb l’SCAN

Comença el festival de Fotografia de Tarragona SCAN. Aquest mateix dimecres dona el tret de sortida amb la inauguració de diverses exposicions arreu de la ciutat. Per exemple, l’exposició Talent Latent, al Moll de la Costa, que posa en valor la fotografia com a art transversal, que s’inspira en diferents formes artístiques, com la literatura o el cinema. El festival s’allarga fins el 9 de novembre i converteix, temporalment, Tarragona en la capital de la fotografia

PUBLICITAT