L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera aconsegueix més d’un milió d’euros de finançament a través de diferents programes del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat per a la contractació de treballadors en situació d’atur.

PUBLICITAT

Es contractarà a 60 aturats que s’incorporaran a diferents departaments i organismes municipals. L’Institut consolida l’augment dels plans d’ocupació, en només tres anys, el nombre de persones en atur contractades s’ha doblat.
Joan Carles Solé, president de Vallsgenera ens ho deia així.

Es destinaran 1.078.000 euros per a la contractació de 60 persones en situació d’atur, 35 als Serveis Municipals de Manteniment i 25 a diferents departaments i organismes de l’Ajuntament on realitzaran tasques administratives i tècniques. En un temps de contractació d’entre 6 i 12 mesos segons la tipologia del programa.

Els plans d’ocupació van dirigits a aturats de llarga durada i també a col·lectius amb majors dificultats d’inserció laboral, per edat, gènere o nivell de formació i estudis.
A més de donar feina a aturats, la pràctica de programes va acompanyat de formació específica.

Àgata Prats, gerent de Vallsgenera, ens explica quines són les actuacions i ens parla del programa Enfeina‘t.
A través del programa Enfeina‘t es contractarà durant 12 mesos a 10 persones.

Amb 20 nous treballadors, el programa Treball i Formació és el que agruparà un major nombre de persones contractades amb tres línies diferenciades: aturats majors de 45 anys, persones sense feina perceptores de la Renda Garantia de Ciutadania o dones.
També es consolida el programa Treball als Barris, centrat en actuacions al centre històric, amb 12 treballadors al Grup d’Intervenció Ràpida al Barri Antic per l’execució d’obres i projectes a carrers i places.

Els joves és un altre col·lectiu prioritari dels plans d’ocupació. Es contractarà durant 6 mesos a 7 joves inscrits al programa de Garantia Juvenil en branques com formació, comerç, joventut, cultura, museus, administració o integradors socials. També, es manté la contractació de 4 tècnics com Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local per a departaments com Empresa, Ocupació, Joventut i Comerç.

Sonia Pérez, tècnica d’orientació laboral, ens explica en què consisteix

L’Ajuntament impulsarà per tercer any consecutiu Plans d’Ocupació amb finançament municipal íntegre. Vallsgenera destinarà 60.000 euros del pressupost municipal a la contractació durant 6 mesos de 4 aturats que s’integraran també als Serveis Municipals de Manteniment.

Per acabar, Joan Carles Solé, ens expressava la finalitat dels Plans d’ocupació.

PUBLICITAT