Junts per Valls establirà com a eix central del seu programa electoral les actuacions de conservació i recuperació del patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat. Dolors Farré, cap de llista de Junts per Valls, ha avançat en una roda de premsa que a l’aparcament del Barri Vell es projectarà un accés directe per a vianants fins a la muralla de Sant Antoni que permetrà alliberar la visual sobre l’església i el campanar de Sant Joan, entorn monumental declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

PUBLICITAT

El programa proposa també que l’Ajuntament rehabiliti com a nous equipaments públics els edificis de l’Antic Estudi, del segle XIII, i el Monestir de la Presentació, que l’il·lustre arquitecte Cèsar Martinell va reconstruir als anys 40 del segle XX. A més també proposen convertir Ca Padró, que aquest any 2019 l’Ajuntament expropiarà, com a nova seu de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard. D’aquesta manera diuen que es donarà vida a un immoble patrimonial al cor del Carrer de la Cort, al costat de l’església del Roser i a tocar d’altres equipaments com la Biblioteca Carles Cardó o el Museu Casteller, generant així un clúster cultural en ple centre de la ciutat. A més, l’església de Sant Francesc, la muralla medieval del segle XIV, el graner d’origen medieval al Carme i l’assentament ibèric del Vilar, són d’altres propostes destacades del programa.

Junts per Valls també emprendrà accions per a fomentar la rehabilitació dels entorns amb ambients protegits en el Catàleg del Patrimoni del POUM, començant per la plaça de l’Oli. A més, també s’estableixen altres actuacions per fomentar la rehabilitació dels entorns, especialment pel que fa a Sant Joan, i també assessorar als propietaris d’immobles catalogats perquè puguin accedir a línies de subvencions.

PUBLICITAT