La setena edició de la Marató de Donacio de sang organitza tot un seguit d’activitats lúdiques, el proper dimecres 8 de maig, de 9h a 21h. El lema d’aquest any és “Tu sí que ets important! Converteix-te en #sangfluencer” i proposa que tots ens convertim en influencers per explicar i promocionar a les xarxes socials i als grups de WhatsApp la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia. Aquest any s’espera aconseguir superar les 611 donacions de l’anterior marató celebrada a Valls l’any 2017. La coordinadora de la marató, Núria Vilanova, ha assegurat que enguany hi haurà més efectius humans i materials per evitar col·lapses i esperes.

PUBLICITAT

La jornada festiva comptarà amb els membres de la llar de jubilats i actuacions musicals. A més, el regidor de Salut, Martí Barberà, ha anunciat que es farà un monument per reconèixer a totes les persones anònimes que donen sang en un espai públic de la ciutat que encara està per determinar.

La principal novetat d’enguany serà la possibilitat de fer donacions de plasma. Els mateixos donants de sang també poden ser-ho de plasma. La única diferència és que el donant es connecta durant un temps aproximat de 30′-40′ a la màquina que extreu el plasma de la sang.

La Marató, que es realitzarà al Centre Cultural Municipal, ha estat organitzada des del Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Valls i l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Camp.

 

PUBLICITAT