Junts per Valls amb Dolors Farré al capdavant guanya les eleccions municipals a Valls, amb 3.581 vots i 8 regidors a l’Ajuntament, un menys que en els comicis anteriors. Farré ha atribuït el triomf a “una bona campanya” i ha evitat posicionar-se sobre un possible soci de govern.

PUBLICITAT

Tot seguit ERC-Compromís per Valls ha estat la segona força més votada. Amb 2.441 vots, aconsegueixen cinc regidors a l’Ajuntament i se situen per damunt dels resultats obtinguts ara fa quatre anys. El cap de llista, Jordi Cartanyà, ha destacat la importància de que a la capital de l’Alt Camp les forces independentistes i republicanes continuen tenint una àmplia majoria municipal. També han lamentat que s’hagin quedat a les portes d’aconseguir un sisè regidor.

El PSC, com a tercera força suma 2.010 vots i també celebraven de matinada, a la seva seu, els resultats d’aquests comicis. La cap de llista, Rosa Maria Ibarra, es mostrava  satisfeta per l’aval que ha rebut el seu programa electoral i per pujar a tres regidors. Els socialistes estan disposats a negociar amb tots els partits.

D’altra banda, la CUP, la Candidatura d’Unitat Popular, seguirà amb tres regidors al consistori. La cap de llista Esther Huguet ens en fa una valoració.

El Partit Popular ha perdut representació després d’anys amb un regidor, i Ciutadans entra a l’Ajuntament amb un regidor. Ens ho comenta la cap de llista Cristina Laiz.

Dir també que Podem no ha tret cap representació a l’Ajuntament de Valls.

El total de la participació ha estat d’11.121, representant el 64,65% del cens electoral, gairebé vuit punts per sobre del 2015.

PUBLICITAT