Alumnes de l’Escola Les Comes de Rodonyà visiten la deixalleria i la depuradora de Valls per conèixer les diferents fraccions que s’hi poden dipositar. També en van conèixer el seu  funcionament i la destinació de cada residu. Els alumnes van portar deixalles procedents de la seva escola i de les seves llars. També van visitar les instal·lacions de la depuradora on se’ls va explicar com l’aigua residual es neteja a través d’uns sistemes físico-químics i biològics i es torna al medi.

PUBLICITAT

El Museu Casteller de Catalunya a Valls organitzava els mesos d’abril i maig activitats en família al Barri Antic. En total es van realitzar 22 sessions en les que van participar-hi 527 infants. Els tallers que van realitzar-se als migdies són els que van tenir una major afluència de públic familiar. Les activitats, que es van dura a terme a la Plaça Pilar Prim i a la Plaça de l’Oli tenien l’objectiu de donar a conèixer el fet casteller des d’una vessant lúdica i participativa, i també dinamitzar el Barri Antic abans de l’obertura de l’equipament, aquest mes de juny.  A nivell professional, les activitats també van servir per atraure professors d’educació de la URV.

D’altra banda, la jornada “Fem Barri, Fem Cultura, Fem Museu va ser tot un èxit de satisfacció entre els assistents, segons l’organització. La jornada va comptar amb dues taules rodones i es va debatre sobre el paper del museu com a transformador del Barri Antic i com a protector i divulgador del patrimoni del Món Casteller.

La productora vallenca DansPXL roda el videodansa “una vida major”, a l’antiga fàbrica tèxtil del Catllar. La peça està basada en la vida d’Encarna Pérez, àvia de Marta Arjona, directora de la productora, i narra una història de superació i de lluita familiar. L’estrena d’aquesta videodansa tindrà lloc el dimecres 10 de juliol al pati de Sant Roc de Valls.

I en esports, aquest dissabte arriba al Pavelló Xavi Tondo i Volpini, la 5à matinal solidaria de zumba. La sessió es durà a terme de les 11 del matí a 13 hores. Estarà impartida per professors del centre esportiu i professionals d’Infinity Dansa. L’entrada són 5 euros i es destinaran a projectes d’Alimentació Infantil de la Creu Roja. Les inscripcions poden fer-se al Facebook “Creu Roja Valls – Alt Camp” i al 977 61 36 46.

PUBLICITAT