Des del passat divendres i fins el 8 de juny es celebra la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya, amb activitats de promoció i difusió en una vintena de municipis. Des de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls es col·labora en aquesta iniciativa, en l’organització de 2 actes. Per una banda, dimecres 5 de juny, hi haurà una parada informativa, de 10 a 14 hores, al Pati. Per altra banda, dijous 6 de juny, s’ha organitzat una xerrada, a les 18 hores, a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs. El regidor de Benestar Social Jordi Cartanyà fa una crida a que creixin les famílies acollidores pel bé d’aquests infants.

PUBLICITAT

Actualment, ja són 700 les famílies acollidores a Catalunya, amb les qual hi ha més de 900 menors. Els impulsors de la iniciativa fixen el Camp de Tarragona com a un dels punts on necessiten fer créixer el volum de famílies acollidores. Ens ho explica Agnès Russiñol, la directora de l’Institut de l’Acolliment familiar 

Poden ser acollidores les persones o famílies que vulguin acompanyar el creixement d’un infant o adolescent mentre no pot estar amb la seva família d’origen i que estiguin disposades a acceptar l’infant amb la seva historia, les seves necessitats i la relació amb la família d’origen. Per altra banda, les persones o famílies amb titulació, formació i experiència en matèria d’infància i adolescència poden dur a terme un tipus específic d’acolliment concebut per acollir grups de germans, nens i nenes més grans de 7 anys o infants i adolescents que presenten algun tipus de dificultat o malaltia.

PUBLICITAT