La Xarxa de Cultura, la Parròquia de Sant Joan, Comerç de Valls, la Unió Anelles de la Flama i els campaners de la ciutat han organitzat varis actes el proper 30 de juny, com a epíleg de la Festa Major de Sant Joan. Valls celebrarà l’any vinent els 700 anys de la primera referència del Corpus a la ciutat, un dels més antics de Catalunya i el de major trajectòria al Camp de Tarragona.

PUBLICITAT

Comerç de Valls convoca, amb el suport de la Xarxa de Cultura, la 12a edició del Concurs de catifes de Corpus, que enguany compta amb més premis i més dotació. Hi haurà un total de cinc guardons que premiaran la millor catifa, així com les més originals i el treball en equip per realitzar-les. El certamen compta amb la participació, en la realització de les catifes, de diversos col·lectius, entitats i associacions de la ciutat, que participen d’aquesta arrelada tradició cultural.

A la processó del Corpus de Valls,  a més dels feligresos i de la custòdia, també en prendran part els gegants i  l’Àliga de la ciutat. La processó sortirà de l’església  de Sant Joan Baptista i acabarà a l’església del Lledó. Ens ho explica el president de la Unió Anelles de la Flama, Albert Oliva.

Un altre dels elements més significatius de la festa del Corpus és la pluja de pètals de flors que es llença des del campanar de l’església de Sant Antoni, quan just la processó passa per sota. Joan Àguila, el mossèn de la parròquia, fa una crida a la participació.

A Valls la parròquia de Sant Antoni va mantenir fins fa poc l’Octava del Corpus fent la professó vuit dies després de la celebració pròpia. Així serà enguany a la ciutat i, d’aquesta manera, la celebració de Corpus, que seria la vigília de Sant Joan, serà després de la Festa Major.

PUBLICITAT