L’Institut d’Estudis Vallencs lliurarà el proper dimarts 18 de juny el III Premi Josefina Cardó de recerca de Batxillerat. En aquesta edició el premi, dotat amb 500 euros  i la col·lecció «Valls i la seva història», ha recaigut en el treball de recerca «La Taulad@ ens necessita urgent – El repte de cercar consciències», presentat per Geda Requena Gatell, de l’Institut Narcís Oller de Valls. El jurat ha decidit també atorgar un accèssit a Mar Mateus Llorach, també alumna del Narcís Oller, pel treball «Poder Lila. Estudi de les dones directives a l’Alt Camp», dirigit pel professor Carles Gallart. L’acte de lliurament tindrà lloc a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs, a les 19.30 h del vespre.

PUBLICITAT

Torna el Correbars de Valls el proper dilluns 17 de juny. L’esdeveniment arriba enguany a l’onzena edició i s’iniciarà a les set de la tarda a la plaça de l’Oli. Segons s’ha informat des de Twitter, la temàtica girarà entorn la imminent inauguració del Museu Casteller de Catalunya. El correbars està organitzat per varies colles de joves de la ciutat, de forma autogestionada i al marge del programa oficial de la Festa Major. En edicions anterior, el Correbars ha comptat amb la participació de diverses xarangues musicals, la Mulassa, el Bou o la imatgeria festiva de la Colla Pessigolla.

Les entitats i els partits independentistes de Valls convoquen una concentració unitària per al dia que acabi el judici, a les 8 del vespre, a la plaça del Blat. Les organitzacions convocants demanen a la ciutadania que hi acudeixin amb estelades, pancartes i coses per fer soroll. Es preveu fer una manifestació des de la plaça del Blat i fins als Jutjats, on es llegirà un manifest. El lema de la convocatòria, que tindrà lloc a la mateixa hora a Barcelona i en moltes ciutats del país, és “Llibertat: l’autodeterminació és un dret”

Nova acció per donar a conèixer el Museu Casteller de Catalunya a Valls, que obrirà portes aquest estiu. Es tracta d’unes visites guiades que porten per títol “La Colla t’Ensenya el Barri”. Les Colles de Valls són el punt de connexió entre el context del Museu al Barri Antic i el món casteller. Les visites seran el dia 29 de juny i seran gratuïtes. Començaran a la plaça del Blat a les 11:30 i a les 13:00 i finalitzaran a la seu de les Colles de Valls

L’Assamblea Nacional Catalana de Valls renova el Secretariat Local. D’aquesta manera s’obre un període de presentació de candidatures per a les funcions de coordinador/a, secretari/ària i tresorer/a, que estarà obert fins l’1 de juliol. Els interessats cal que enviïn la seva candidatura a valls@assemblea.cat. L’assemblea ordinària, en què s’escolliran els nous càrrecs tindrà lloc el 25 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, a la Casa de Cultura.

PUBLICITAT