L’ajuntament de valls aprova de manera definitiva el projecte de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes. Adaptarà l’edifici per a que torni a ser la seu de la Llar del Jubilat, amb una inversió prevista de 2.419.500 euros. L’edifici està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Per aquest motiu, el projecte contempla mantenir les façanes que es rehabilitaran de manera completa. L’interior es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l’equipament i activitats de la Llar. A peu de carrer hi haurà la recepció, la cafeteria, la cuina i un saló de ball. La primera i segona planta acolliran el gruix de despatxos i sales per activitats, entre aquests un gimnàs, l’aula d’informàtica i un espai polivalent.

PUBLICITAT

El Museu Casteller de Catalunya mostra les sis activitats educatives pel proper curs escolar. Lluís Omar i Maria Joana Virgili van fer-ne la presentació dimecres a la tarda al Centre de Recursos Pedagògics de Valls. Els exercicis es dirigeixen a nens i nenes d’educació primària, de primer cicle d’ESO i d’educació especial, però també hi estan convidades les famílies. Les activitats pretenen fomentar el coneixement dels elements patrimonials immaterials i combinar-los amb assignatures com matemàtiques, història o música. Es compta amb materials didàctics diversos com pissarres magnètiques, un trencaclosques gegant o un joc d’enigmes.

La 4a Mostra de Cultures arriba a la Plaça del Pati aquest diumenge, de cinc a nou del vespre. La iniciativa pretén enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència. La mostra està organitzada per la regidoria de Benestar Social de la ciutat i  es faran tastets gastronòmics, tallers i actuacions musicals. Entre els països representants de la Mostra de Cultures destaquen Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia i Xile, així com la comunitat gitana i Catalunya, que hi serà representada a través de la Colla Gegantera La Pessigolla.

Valls aprova l’inici de l’expedient d’expropiació de l’edifici de Ca Padró. Aquest immoble, situat al carrer de la Cort número 22, està catalogat per planejament com Bé Cultural d’Interès Local i també com a futur equipament públic d’ús cultural. El consistori inicia l’expedient d’expropiació per adquirir l’edifici, establint un preu de 76.128 euros.  El Catàleg municipal de Béns a Protegir estableix la protecció íntegra de la façana de l’edifici i la composició de plantes, així com els arcs gòtics i les estructures medievals

Els vallencs i vallenques es preparen per participar a la manifestació del 2 de juliol a Estrasburg. L’ANC de Valls organitza autobusos per anar i tornar. Les persones que hi estiguin interessades poden reservar la seva plaça d’autobús a la paradeta que Valls-Alt Camp per la Independència munta cada dissabte, d’onze a una del migdia, a la plaça de l’U d’Octubre. L’objectiu de la mobilització és reclamar al Parlament Europeu que no permeti l’exclusió dels eurodiputats catalans, Puigdemont, Comín i Junqueras, de l’eurocambra.

PUBLICITAT