L’alcalde de Vilabella, Joan Maria Sanahuja repeteix al capdavant del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Junts per Catalunya s’ha assegurat la majoria absoluta arribant a un acord amb Alcoverencs pel Canvi a través del qual, la formació d’àmbit municipal formarà part de l’equip de govern per garantir l’estabilitat. Sanahuja presidirà l’ens dos anys. Els altres dos anys de mandat seran per l’alcalde del Pla de Santa Mara,  Mateu Montserrat, també de Junts.

PUBLICITAT

Sanahuja ha aconseguit el suport de 12 dels 19 consellers de l’ens comarcal: els nou del seu grup, Junts per Catalunya, dos del Partit dels Socialistes de Catalunya i un d’Alcoverencs pel Canvi. Els cinc regidors d’ERC han votat en blanc i els dos de la CUP han votat a l’altra candidata a la presidència, la cupaire Mònica Moreno.

A banda del seu president, la resta de consellers són, per Junts: Mateu Montserrat, Enric Ferré, Josep Fort, Josep Ruiz, Martí Barberà, Enric Garcia, Francesc Jofré i M. Carme Basora. Per ERC: Maria Hernàez, Sergi Ferré, Jordi Pijoan i Marc Bigordà. Pel PSC: Josep Lluís Cusidó i Juan Felipe Martínez. Per la CUP: Francesc Xavier Anglès i Mònica Moreno. I per ApC, Robert Figueras.

Pel que fa als consells comarcals del tarragonès i la conca, Joan Martí, de Junts per Catalunya, i Magí Trullols, de la Federació d’Independents de Catalunya a la Conca de Barberà, són els nous presidents respectivament.

PUBLICITAT