El consistori ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses, formada per les firmes BAC Engineering Consulting i CRH, els treballs de redacció del projecte constructiu de millora del sistema de sanejament de la ciutat. Com a principal mesura, el projecte ha d’incloure la retirada dels col·lectors de la llera dels torrents per un import de 114.000 euros.

PUBLICITAT

L’adjudicació dels treballs de redacció d’aquest projecte executiu arriba després de l’acord entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua per al finançament de la seva execució. El projecte definirà totes les actuacions que s’hauran de realitzar als torrents i al seu entorn per a la millora del sistema de sanejament, en una inversió que s’ha estimat d’entrada que superarà els 5 milions d’euros.  Així, a més de la retirada dels col·lectors, el projecte també inclourà la supressió de la depuradora del Polígon Industrial. D’aquesta manera, l’inici dels treballs de redacció del projecte suposa un pas ferm cap a la recuperació dels torrents de Valls per convertir-los en un parc fluvial obert a la ciutadania. A la vegada, l’Ajuntament ha previst, en els propers mesos, el debat amb la participació dels grups polítics i la ciutadania, per aprovar el Pla Especial de Torrents.

D’altra banda, s’estan executant obres de millora del Torrent del Catllar, entre el parc del Mas Miquel i el Vilar. L’objectiu principal dels treballs, amb una inversió de l’Ajuntament de 40.000 euros, ha estat el de restablir el curs de la llera i garantir el pas natural de l’aigua en aquest àmbit del torrent. En aquest sentit, s’està procedint a retirar tota la terra acumulada a la zona de l’estany del parc, però també s’està actuant en altres punts per garantir el curs de l’aigua. A més, també s’ha previst millorar els accessos públics al torrent del Catllar, tan des de l’Estació d’Autobusos com des del Barri del Vilar. Aquestes obres que es preveuen enllestir durant el mes d’agost, formen part també de les millores que s’han anat efectuant en els últims mesos al parc del Mas Miquel, amb la instal·lació de nou mobiliari urbà o nou enllumenat.

PUBLICITAT