Santa Úrsula renova catorze de la vintena d’estands i activitats de la FiraCastells, estrena la primera trobada de col·leccionisme casteller i programa artistes plàstics destacats, com Picasso i Dalí. El concert més destacat de la fira arribarà la nit del dissabte 26, a la plaça de l’Oli, amb la participació del cantant Miquel del Roig. També pujaran a l’escenari formacions emergents com Petites Grans Coses, Frankie Boronat, Lia Sampai i Roger Andorra.

PUBLICITAT

La fira, que tindrà lloc entre el 21 i el 27 d’octubre, estrenarà sorteig de balcons per a la ciutadania per gaudir dels castells i de les balladetes del seguici cerimonial. Tot plegat servirà per commemorar una Santa Úrsula farcida d’efemèrides, ja que se celebra el bicentenari dels primers castells de vuit vallencs i el cinquantenari dels primers folres de l’era moderna i del monument als Xiquets de Valls a la plaça de la Font de la Manxa.

El 9è Simposi Casteller de Catalunya tractarà la dificultat dels castells amb folres i manilles envers la de les construccions netes, així com els models periodístics en el món casteller. Entre els ponents destaca el veterà periodista de TVE Javier Solano, especialista en San Fermín de Pamplona o la periodista de Catalunya Ràdio Coia Ballesté. La jornada tindrà lloc al convent del Carme de Valls dissabte 26 d’octubre. Pel que fa a la diada castellera arribarà diumenge, a les 12.15h amb el cant dels Segadors.

Durant la setmana també es presentaran dues novetats editorials castelleres. I en l’àmbit familiar s’han planificat varies activitats com jocs tradicionals, cercavila, la Mostra de Bestiari escolar i infantil, correbous i correfoc o la nova jornada gegantera titulada “Les Corts”, organitzada per la Colla La Pessigolla.

PUBLICITAT