El Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa aquest dilluns la campanya de vacunació de la grip. Ja té disponibles més d’1,2 milions de dosis de la vacuna als CAP’s i als centres vacunals.

PUBLICITAT

Enguany la campanya comunicativa posa l’èmfasi en prevenir, a més de la grip, altres malalties d’hivern, com ara la bronquiolitis i altres patologies víriques. Per fer front a l’increment de la demanda assistencial el CatSalut reforçarà el sistema amb 21,4 milions d’euros per millorar l’atenció a les urgències, la primària o l’atenció hospitalària, entre altres.

A valls, la campanya de vacunació contra la grip comença aquest dilluns als barris. Així, de les 12.30 i fins les 13.30 hores els veïns i veïnes que ho desitgin poden vacunar-se al local social de Santa Úrsula. Dimarts de 17 a 17.20 hores es podrà fer al local social del barri dels Castells. I de 17.30 a 18 hores al local social dels Pisos de Clols. Finalment, dijous es vacunarà al Centre Obert del Portal Nou, de 12.30 a 13.30.

La campanya se centra sobretot en els col·lectius més vulnerables: majors de 60 anys, dones embarassades, persones amb problemes de salut crònics i condicions de risc, i professional sanitari. A més, enguany el consell de vacunar-se s’amplia també per primera vegada als prematurs,  és a dir, que van néixer amb menys de 32 setmanes.

PUBLICITAT