Els primers calçots ja es poden menjar als restaurants de l’Alt Camp. D’aquesta manera s’obra la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins l’abril de l’any vinent. Els productors auguren que serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat, qualitat i sanitat. Es preveuen produir fins a 18 milions de calçots, segons la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls. Es calcula que la resta de productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls poden recollir uns 60 milions més de calçots.  Així, en total, es preveuen més de 80 milions de calçots per enguany, una bona producció que tendeix a l’alça en els darrers anys, en bona part gràcies als estudis que es fan d’aquest conreu per millorar-ne la qualitat.

PUBLICITAT

Enguany la  IGP celebra els seus 25 anys i es per això que té preparats diversos actes. El tret de sortida oficial a la temporada serà dissabte 23 de noviembre amb l’acte d’arrencada simbòlica del primer calçot. Ja al gener, el dia 26, se celebra la Gran Festa de la Calçotada. La temporada de calçotades mou un volum de negoci d’entre 12 i 14 milions d’euros, segons la Cambra de Comerç.

PUBLICITAT