L’Institut Jaume Huguet acull el programa esportiu FutbolNet on infants i joves d’entre 8 i 21 anys de Valls es troben en dues sessions setmanals. Aquest programa de la Fundació Barça treballa la inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet i té l’objectiu de crear un espai on nois i noies puguin desenvolupar, tant individualment com socialment, valors necessaris per a la pràctica esportiva i per al dia a dia.

PUBLICITAT

La metodologia FutbolNet utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables. Són molts els que estan en risc d’exclusió social, que no poden exercir, de forma plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l’esport. Per tant la metodologia  promou la inclusió social en l’aspecte esportiu i social, de forma integradora, transportant valors d’igualtat i democràcia, on la diversitat és un valor que cohesiona el grup i ofereix més possibilitats d’aprenentatge i participació.

A la ciutat de Valls el programa es desenvolupa de manera transversal entre les regidories d’Ensenyament, Afers Socials, Joventut i Esports, i compta amb el finançament de la Fundació Barça i la Diputació de Tarragona.

PUBLICITAT