L’Ajuntament de Valls aprova, de manera inicial, el projecte d’ampliació del Museu, a l’edifici de la Casa de Cultura, per un import de 440.000 euros.  El projecte contempla que el Museu, que actualment ja està ubicat a les dues plantes superiors de l’equipament, passi a ocupar la major part de l’edifici, una ampliació que serà la més important des que el museu es va traslladar a la Casa de Cultura ara fa 50 anys. El consistori preveu iniciar les obres l’any 2020 en una primera fase, pressupostada en 276.000 euros. Aquesta primera fase inclou la remodelació de les plantes baixa i primera que ara s’incorporaran en la seva major part al Museu. D’aquesta manera, el projecte contempla la reforma a la mateixa planta baixa, convertint-la en un autèntic vestíbul del Museu de Valls des d’on iniciar ja d’entrada el recorregut museogràfic i accedir a les diferents sales expositives situades a les plantes superiors.

PUBLICITAT

Aquest vestíbul es convertirà en un espai que servirà de distribuïdor dels visitants, punt d’informació i de serveis de recepció, a més de ser un nou espai per albergar exposicions de petit format. El canvi més important serà a la primera planta, que s’incorporarà al recorregut museogràfic, i que permetrà mostrar-hi una part representativa de la col·lecció que a hores d’ara no té espai per ser exposada. Així, el museu guanya en aquesta planta tota la zona que ocupava l’antiga biblioteca comarcal Carles Cardó.

Finalment, des de la primera planta, el recorregut continuarà i enllaçarà amb les dues plantes superiors que en l’actualitat ja ocupa el Museu i que tindran la mateixa funció actual d’acollir exposicions temporals. El projecte d’ampliació preveu també la remodelació d’aquestes dues plantes per fer-les més funcionals, tot i que en aquest cas les obres, pressupostades en 164.000 euros, s’executaran en una segona fase. Aquesta fase posterior també inclourà l’ampliació de dipòsit d’obres, amb un nou magatzem que s’ubicarà a la segona planta, i que permetrà guanyar espai per acollir el fons d’art del Museu de Valls que, en els últims anys, gairebé s’ha doblat.

PUBLICITAT