A banda de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals del 2019, el ple de l’Ajuntament de Valls d’aquest dilluns va aprovar dues mocions presentades pel grup municipal de la CUP.

PUBLICITAT

La primera moció tenia l’objectiu de denunciar la repressió, condemnar la brutalitat policial i exigir la llibertat dels presos polítics. Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls van demanar  votar els acords per separat. Per tant, van quedar aprovats els punts 1,2, 3, 5 i 7 amb 15 vots a favor i 5 vots en contra. El punt 4, que demanava la dimissió de Teresa Cunillera i Miquel Buch, es va aprovar amb 7 vots a favor, 5 en contra i 8 abstencions. Finalment, el punt 6, que demanava la dissolució de la BRIMO i l’ARRO, es va rebutjar amb 3 vots favor, 5 en contra i 12 abstencions.

La segona moció dels cupaires demanava donar suport a Rojava i defensar la pau a l’Orient Mitja. El text va ser aprovat per 15 vots a favor i 5 abstencions.

Finalment, el grup municipal de Ciutadans, va presentar una moció per la commemoració del Dia Internacional de la corrupció del 9 de desembre. La portaveu dels taronges, Cristina Laiz, va fer esment a casos del PSOE a Andalusia, la trama Gürtel o el Cas Pujol. El text es va rebutjar per 5 vots a favor i 15 en contra.

PUBLICITAT