Pla general de la demostració de coure calçots a la plaça de l'Oli de Valls durant la Gran Festa de la Calçotada. Imatge del 26 de gener del 2020 (Horitzontal). 4640#Agencia ACN

La 39a Gran Festa de la Calçotada de Valls reviu el tipisme calçotaire amb les demostracions de coure calçots, les degustacions populars de les cebes i els concursos d’elaboració de salsa i de cultivadors. El gran atractiu però és el Concurs de Menjar Calçots, que aixeca una gran expectació entre el públic i els mitjans de comunicació internacionals.

Pla general de la demostració de coure calçots a la plaça de l'Oli de Valls durant la Gran Festa de la Calçotada. Imatge del 26 de gener del 2020 (Horitzontal). 4640#Agencia ACN
PUBLICITAT

L’històric concursant Adrià Wegrzyn ha guanyat el Concurs de Menjar Calçots d’aquesta edició i s’ha emportat el seu tretzè certamen. L’Adrià s’ha cruspit 200 calçots, però no ha aconseguit superar el seu rècord. El segon classificat ha estat David Martín i s’ha menjat 183 calçots. La Diana Andrade s’ha posicionat en tercer lloc i repeteix la posició de l’any passat quan va esdevenir la primera dona a fer pòdium. Enguany, se n’ha cruspit 123. Pel que fa a la resta de concursos, la Lídia Prado, de Rubí, va guanyar el Concurs de Salsa de la Calçotada, i Daniel Rovira, de Torredembarra, va endur-se el XXXIII Concurs de Cultivadors de Calçots.

Durant la jornada de diumenge s van arribar a servir unes 60.000 cebes dolces. Les degustacions es van fer en a diversos espais habilitats del barri Antic i a la plaça de l’Oli, on es feien les demostracions de coure calçots. De fet, els carrers de Valls van omplir-se de visitants vinguts d’arreu i també de turistes asiàtics. L’organització calcula que han passat per la gran festa de la calçotada unes 40.000 persones. Una festa que marca l’inici de la temporada que s’allarga fins a l’abril. Enguany, la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, que celebra el seu 25è aniversari, preveu produir fins a 18 milions de cebes aquesta temporada, una xifra que, si s’assolís, seria de rècord.

PUBLICITAT