Junts per Valls, ERC-Compromís per Valls i la CUP van aprovar al ple municipal d’aquest dilluns una moció en contra del decret digital.

PUBLICITAT

El text que va comptar únicament amb els vots afirmatius dels grups proposants demana als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats que presentin una llei que derogui el Reial Decret llei 14/2019. En segon lloc, també es demana a la Generalitat a demanar informes dels serveis jurídics de la Generalitat i del Consell de Garanties Estatutàries per analitzar la possible inconstitucionalitat del Reial Decret.

La moció també demana instar a la Generalitat a engegar un front comú de les comunitats autònomes per tal d’aconseguir una estratègia d’oposició conjunta i coordinada. Finalment, també es vol que demanar a la comissió europea i concretament al Director General de DG de la Comissió Europea, Ricardo Viola, perquè requereixi d’ofici a l’Estat Espanyol l’adequació del RD 14/2019 a la normativa Europea.

PUBLICITAT