Els pressupostos inclouen projectes que comportaran més de 22 milions d’euros en inversió a l’Alt Camp entre el 2020 i el 2023. Una de les inversions més importants serà la variant de Vilardida, al terme municipal de Vila-rodona. D’aquesta manera es donarà continuïtat a les obres de millora integral de la C-51 que, en els últims anys, ha permès executar, entre d’altres, les variants d’Alió o Rodonyà. A Vilardida es preveu una inversió de 7,3 milions d’euros d’ara al 2022. La millora de la zona de Palau de Reig de Dalt, al nord del polígon industrial de Valls, incorpora també importants inversions en els pressupostos de la Generalitat els propers anys. En concret, l’Institut Català del Sòl ha previst 1,4 milions d’euros d’inversió, la major part per l’execució de les obres de construcció d’una rotonda i desdoblament de la carretera del Pla en aquest àmbit concret del sector nord del polígon industrial. Junts per Valls considera del tot indispensable aquesta actuació a la zona per la millora que suposarà de la mobilitat, seguretat i accessibilitat al polígon, en especial en un sector que en els últims anys ha crescut d’una manera important per les últimes ampliacions i inversions d’empreses com Ikea, Prat International, Frigicoll o Gazeley. A la vegada, Junts per Valls també destaca la inversió de 5 milions d’euros previst d’ara al 2023 per finalitzar el projecte de millora del sistema de regadiu de les Hortes de Valls. En aquest sentit, Junts per Valls reclama la necessitat que l’Estat espanyol deixi de bloquejar aquest projecte i permeti a la Generalitat executar la inversió reclamada pels regants i també per Ajuntament. Els pressupostos de la Generalitat contemplen una inversió aquest 2020 de més de 860.000 euros en el sistema de reg.

PUBLICITAT
PUBLICITAT