La mostra es titula «Anton Català Gomis (1911-1970). Dels boixos a la pintura mural» i obrirà portes dissabte a les 12 del migdia. L’exposició és fruit de la donació que les germanes del pintor alcoverenc, Mireia i Glòria Català Gomis van fer el mes de maig de l’any passat al Museu vallenc. En total van lliurar 182 cartrons, 176 gravats al boix i 282 xilografies impreses. De tot aquest conjunt se’n podrà veure una part petita però representativa a l’exposició. El director del Museu, Jordi París, ens parla de l’art aplicat de l’artista.

PUBLICITAT

La mostra estarà repartida per diversos espais expositius de la ciutat, com la Biblioteca Popular, la Sala Sant Roc, la Sala de Govern de l’Ajuntament o l’església de Sant Joan. L’exposició podrà visitar-se fins el proper 8 de març a la Sala Sant Roc, mentre que la resta d’espais romandran oberts fins el 22 de març.

Anton Català Gomis va fer més d’una quarantena de pintures murals entre els anys 1940 i 1966, de les quals una desena són intervencions fetes a Valls, tant en espais públics com l’Ajuntament o les esglésies de Sant Joan, el Roser, el Cor de Maria i el Lledó, com en espais privats com la casa de l’exalcalde Fàbregas o la Granja Doldellops de Cèsar Martinell.

PUBLICITAT