L’Ajuntament de Valls lliura els xecs de 600 euros per aliments a Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i a l’Assemblea Local de Creu Roja. Unes aportacions que concedeix el consistori a les dues entitats amb motiu de la campanya del Gran Recapte.  Valls va recollir, durant els mesos de novembre i desembre del 2019, un total de 20.828 quilos d’aliments. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Fundació Banc d’Aliments, Càritas, Creu Roja, «la Taulada», l’Associació Egueiro i l’Ajuntament. Hi van participar més de 200 voluntaris de diverses entitats de las ciutat.

PUBLICITAT

Els alumnes de l’Institut Jaume Huguet de Valls guanyen un dels Premis InJUè Emprèn Dipta. Concretament han estat guardonats en la categoria Cicle Formatiu de Grau Mitjà, amb el projecte d’una cooperativa que fomenta els àpats de quilòmetre zero, l’activitat física i les noves tecnologies. Hi ha tres premiats més. L’institut Joan Guinjoan, de Riudoms, l’escola Santa Teresa de Jesús, de Tarragona i l’IES Jaume I, de Salou. Els quatre projectes guanyadors rebran un premi de 1.000 euros que els centres educatius podran destinar a la realització d’activitats que fomentin l’emprenedoria. Els alumnes guanyadors també rebran assessorament tècnic durant un any.

La Fundació Ginac i l’autisme, protagonistes de la preestrena de la pel·lícula ‘Especiales’ als JCA Cinemes de  Valls. És un film de temàtica social que retrata el dia a dia de les persones amb autisme, així com el suport que reben de les persones que formen part de diverses associacions. La productora de la pel·lícula A Contracorriente films ha fet possible la preestena solidària a favor de diferents entitats a més de 80 sales de cinema de tot l’estat espanyol. La projecció vallenca va tenir lloc dijous a la tarda amb l’assistència de 130 persones de la Fundació Ginac amb les seves famílies, voluntariat i professionals, i el suport de l’Ajuntament de Valls.

El projecte «El dia de la compositora» està ideat des de l’aula de piano de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard. Per aquesta ocasió, s’ha escollit la jove Laura Nadal i Abellà, exalumna de l’escola i que recentment ha acabat els estudis superiors de composició. L’obra, Galivances, és una peça escrita per a piano a quatre mans i piano sol i està formada per vuit peces que es vertebren a partir d’un fil argumental. Es una obra reflexiva que ens convida a acceptar la pròpia solitud. Serà interpretada per una quinzena d’alumnes d’entre 11 i 17 anys.  L’activitat tindrà lloc dimecres 26 de febrer a 2/4 de 8 al Teatre Principal, i ha anat a càrrec de Gemma Batalla i Rosa M. Segarra.

L’agència de Residus de Catalunya atorga 64.709 euros a l’Ajuntament de Valls per ampliar i millorar la seva deixalleria. L’ajut s’inscriu en la convocatòria de subvencions destinades a la implantació de deixalleries per al tractament dels residus municipals, corresponent a l’any 2019. Els projectes inclouen actuacions per garantir l’accessibilitat, la bona gestió dels residus, la seguretat i l’adaptació a la normativa vigent. En total, l’ARC ha realitzat 152 atorgaments d’ajuts a tot Catalunya.

PUBLICITAT