Des que va començar el brot de Covid-19, a Catalunya hi ha hagut 23.460 contagis, dels quals 2.053 es troben en estat greu. Han mort 2.335 persones,. D’altra banda, Tarragona continua sumant defuncions i casos de coronavirus, tot i que a un ritme més lent. Les últimes dades de dijous confirmen 6 noves morts i 97 contagis nous al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Així doncs, el balanç actual és de 59 defuncions i 837 casos a la demarcació.  Un dels focus de preocupació actual són les residències de gent gran, com la residència Ballús de Valls, on ja hi ha hagut 7 morts, o la Nostrallar dels Pallaresos, que suma 20 contagis.

PUBLICITAT

I a tot això, també comencen a haver-hi bones notícies. Les primeres alegries i emocions arriben als hospitals del Camp de Tarragona. l’Hospital Joan XXIII de Tarragona donava ahir la primera alta de la Unitat de Cures Intensives. Bones notícies també a Santa Tecla, on han celebrat l’extubació d’un dels pacients infectat per la COVID-19. I a Valls, el Pius Hospital ha donat aquesta setmana les primeres altes de pacients amb grans aplaudiments

D’aquí pocs dies es començaran a fabricar 300 respiradors al dia. És el projecte desenvolupat per la Seat juntament amb els hospitals Clínic i Can Ruti. A Catalunya hi ha 4 dels 6 projectes més avançats per rebre la certificació de l’Agència Espanyola del Medicament

El govern espanyol estudia mesures per rebaixar el confinament, com ara deixar sortir els nens al carrer o permetre l’exercici físic a l’exterior. Unes mesures que s’aplicarien depenent de l’evolució de l’epidèmia en els pròxims quinze dies.

La Comissió General de Treballadors denuncia Ambulàncies Egara a inspecció de treball per la manca de protecció als treballadors pel coronavirus. La CGT afirma que els EPI són de mala qualitat i que hi ha falta d’higiene als vehicles i centres de treball.

Comerç de Valls i l’Ajuntament han acordat sumar-se a la iniciativa slowshopping.cat que s’ha fixat com objectiu incentivar el comerç local i de proximitat a Catalunya davant l’actual situació d’alerta sanitària i confinament pel Covid-19. A la campanya s’hi poden incorporar tots els establiments, tant els que poden continuar oberts com els que han hagut de tancar portes, promocionant la botiga i el servei de repartiment a domicili en un directori general on line,

Al Camp de Tarragona s’han tirat endavant més de 6.500 ERTO. Hi ha prop de 40.000 treballadors afectats. D’altra banda, la Generalitat ha avalat el segon ERTO presentat per l’empresa Lear de Valls. Un ERTO que manté les condicions de la primera proposta, feta fa uns dies, i garanteix el 80% del sou dels treballadors i les pagues extres. La mesura afecta uns 600 treballadors que ja han passat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

I tanquem el bloc informatiu fent referència a una fuita d’oli sense ferits a l’empresa DOW Chemical del polígon químic Sud de Tarragona d’ahir dijous. L’incident va passar cap a les 18.42 i protecció Civil va activar, en fase d’alerta, el pla d’emergències PLASEQCAT.

PUBLICITAT