Espanya supera Itàlia en el nombre de contagis per coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha fet públiques avui divendres les dades sobre l’avanç del coronavirus a l’Estat. Espanya suma 932 morts més en 24 hores i la xifra total s’apropa als 11.000. El nombre de contagis confirmats s’eleva als 117.700 casos, i hi ha 6.416 persones a les UCI. La xifra de l’esperança, més de 30.500 persones ja han superat la malaltia.

PUBLICITAT

Aquest matí us informàvem de les altes d’alguns pacients amb coronavirus a hospitals del camp de tarragona com el Pius Hospital de Valls o el Joan XXII.  Ara s’hi ha sumat el Sant Joan de Reus. La Unitat de Cures Intensives ha donat l’alta al primer pacient que hi havia ingressat per la Covid-19, un moment molt emotiu i viscut com una gran notícia.

Els municipis de la Costa Daurada i l’Ebre blindant l’accés a les segones residències per Setmana Santa. Malgrat les crides a respectar el confinament i l’avís de sancions, els nuclis turístics no se’n refien i han decidit instal·lar tanques i reforçar el control policial.

Les entitats bancàries avancen a aquest divendres el pagament de les prestacions d’atur per als qui el tenien atorgat prèviament a la crisi del coronavirus. El ministeri de Treball i Economia Social ho va pactar amb els bancs amb l’objectiu “d’alleugerir” la situació de dificultat provocada per la pandèmia i garantir la liquiditat als clients.

Protecció Civil recomana portar el nas i la boca tapats amb una mascareta o similar, per anar a comprar, a més de fer servir guants per tocar els aliments, portar una bossa o un carretó propis i rentar-se les mans en tornar a casa.

Pastissers de tot Catalunya impulsen la campanya «Més mones que mai» per servir les mones de pasqua a domicili. La idea ha sorgit dels mestres xocolaters de Sant Celoni, els germans Marc i Jordi Rodellas, i ja s’hi han afegit més d’una quarantena de pastisseries.

L’ajut de la Generalitat de fins a 2.000 euros per als autònoms exclou els autònoms societaris, cooperatius i col·laboradors. Només poden demanar-lo els que en l’última declaració de la renda tenien una base imposable de fins a 25.000 euros. L’ajuda ja es pot demanar des d’ahir dimarts, 2 d’abril, data de publicació de la resolució.

PUBLICITAT