Lleuger repunt de contagis per segon dia consecutiu a Espanya. En les últimes 24 hores, han perdut la vida 757 persones.  El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut davant la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats per informar als grups parlamentaris sobre l’estat del coronavirus i les mesures adoptades pel govern. Illa ha afirmat que s’ha assolit el primer objectiu d’arribar al pic de la corba i que ja s’està en fase d’alentiment.

PUBLICITAT

Pugen a 1.047 els morts per coronavirus entre les persones que vivien en residències de gent gran. Ja s’han certificat 138 defuncions més que dilluns. Hi ha gairebé 2.000 residents diagnosticats, 450 hospitalitzats i 4.200 professionals aïllats.

Valls crea una xarxa solidària de voluntaris per donar suport a persones vulnerables pel Covid-19. La iniciativa coordinarà voluntaris per donar acompanyament telefònic a persones que viuen soles o fer la compra d’aliments i medicaments.

Noves alteracions en la programació dels Teatres de Valls. S’han ajornat els espectacles La dona del 600 previst pel 18 d’abril, Cobertura fixat pel 25 d’abril i el concert de la Tieta Clara del 19 d’abril. Tampoc no es faran diversos actes d’associacions i entitats.

Gairebé 900.000 autònoms han sol·licitat la prestació extraordinària per cessament d’activitat pel coronavirus. Existeix la possibilitat que puguin demanar l’ajut els que han hagut d’aturar la feina o han reduït el 75 per cent de la facturació.

El PIB espanyol caurà entre un 5 per cent i un 9 per cent i l’atur es pot disparar fins al 18 per cent, segons la CEOE. La patronal espanyola preveu un dèficit d’entre el 7,5 per cent i l’11 per cent i que el deute pugui escalar fins al 115 per cent el PIB.

I acabem dient que el Col·legi de Farmacèutics i la Creu Roja facilitaran l’entrega de medicaments a domicili a pacients vulnerables. Les persones que no disposin de xarxa familiar propera podran comptar amb l’ajuda d’aquests dos col·lectius per tal d’assegurar la continuïtat i adherència al seu tractament.

PUBLICITAT