En les últimes 24 hores, a Catalunya hi ha hagut 1.396 casos nous de coronavirus, i el total arriba a 31.043. Continua la tendència a la baixa en morts, han sigut 107. Fins ara però, ja han perdut la vida 3.148 persones. Dels infectats, 2.500 estan greus i més de 5.000 són sanitaris. D’altra banda, s’han curat 13.063 catalans. A la demarcació de Tarragona se superen el centenar de morts per coronavirus i s’acumulen 1.206 casos.

PUBLICITAT

Les residències de persones grans de Catalunya passen d’Afers Socials a Salut que n’assumeix ara la gestió única. La conselleria Alba Vergés es fa càrrec de l’atenció assistencial i mantindrà la coordinació amb el Departament.

El govern espanyol no descarta allargar l’estat d’alarma fins al 10 de maig. El Ministre de Sanitat Salvador Illa insisteix que el procés de «transició» de la crisi del coronavirus cap al retorn a la quotidianitat tindrà «diverses etapes». També està “estudiant” deixar sortir els nens i poder fer esport mentre duri el confinament.

D’altra banda, la Generalitat demanarà a Madrid que es mantingui el confinament total a Catalunya amb la nova pròrroga de l’estat d’alarma. Budó avisa que seria un “desastre” que “un desconfinament mal planificat avui fos preludi” d’un segon confinament total.
I mentrestant, es va pensant també en la sortida del confinament. El Govern català ha encarregat a l’investigador Oriol Mitjà un informe sobre com tornar a la normalitat. El metge especialista en malalties infeccioses no cobrarà per fer l’assessorament i entregarà l’informe en 15 dies.

A Tarragona, els serveis socials detecten nous perfils de persones vulnerables arran de la crisi de la covid-19. El consistori afirma que destinarà tants recursos com calgui per atendre tothom

La Fiscalia de Tarragona ordena investigar la residència Nostrallar dels Pallaresos. Arran d’una denúncia de l’Ajuntament sobre la situació al centre, amb almenys 15 morts i 50 contagiats per covid-19

Les botigues d’informàtica BEEP, PCBOX i “La Fábrica del Cartucho”, estan fabricant viseres sanitàries homologades gràcies a les impressores 3D que tenen a les seves botigues i a la donació de bobines PLA per part de TICNOVA. Es tracta d’accions solidàries a nivell local que ajuden a la protecció de personal de residències, centres sanitaris i professionals que treballen en botigues de serveis essencials.

Els supermercats Spar de Tarragona engeguen una campanya solidària en motiu de la crisi de la Covid-19. Fins el dissabte 18 d’abril recolliran aliments per a persones sense recursos, que seran destinats a diferents centres de Caritas Tarragona

PUBLICITAT