Una persona ha mort i 54 noves han resultat infectades per coronavirus aquest diumenge a la demarcació de Tarragona, segons informa el Departament de Salut.

PUBLICITAT


La Regió Sanitària Camp de Tarragona comptabilitza el gruix dels casos, amb 49 nous aquest diumenge, elevant a 1.321 el nombre de confirmats acumulats.

Del total d’acumulats al Camp, 251 es troben ingressats, dels quals 59 mantenen ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI). La xifra de morts s’eleva als 128, ja que el mort d’avui correspon a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.

Pel que fa a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, hi ha hagut 5 casos nous confirmats de coronavirus, elevant a 153 el nombre de casos acumulats.

N’hi ha 32 hospitalitzats, dels quals 9 es troben a l’UCI i no hi ha hagut cap mort, deixant la xifra en els 11.

A la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi ha hagut 1 alta.

Ahir va ser un dia a l’alça del coronavirus a Catalunya amb 111 morts i 1.043 infectats.  A les residències d’arreu del país han mort 96 persones més per causes que podrien estar relacionades amb la pandèmia.

També hi hagut repunt de morts a Espanya, però amb menys contagis en les últimes 24 hores. S’han registrat 619 defuncions en un sol dia i s’acosten a les 17.000, mentre que els nous contagis, 4.167, creixen per sota del 3 per cent per primer cop.

Pedro Sánchez diu que fa cas dels criteris científics i demana una desecalada política. El president del govern espanyol anuncia la intenció de promoure aquesta setmana uns nous Pactes de Moncloa per superar el coronavirus.

Quim Torra respon a Sánchez per prendre mesures per protegir la seva gent. El president de la Generalitat convoca un consell executiu extraordinari aquesta tarda per aprovar un paquet de mesures per protegir els ciutadans davant la fi del confinament total. El pla tindrà quatre eixos basats en el control sanitari i la corresponsabilitat ciutadana.

I acabem dient que el govern espanyol envia 1,7 milions de mascaretes per repartir als treballadors. La distribució es farà durant el dimarts i dimecres en una acció coordinada entre el Ministeri d’Interior i Protecció Civil.

PUBLICITAT