A Catalunya es registra la xifra més baixa de nous casos de coronavirus des del 15 de març. El total d’infectats és de 35.197, amb 471 nous positius des de l’últim balanç. Les morts arriben a les 3.666 en centres sanitaris, amb 128 noves defuncions en les últimes 24 hores. Les morts a les residencies d’avis segueixen pujant. Ja en són 1.898 arreu de Catalunya.

PUBLICITAT

Al camp de Tarragona són gairebé una seixantena els morts a les residències de gent gran. Pel que fa al total de mort, Salut n’ha confirmat 143. Els positius al Camp s’eleven a 1.352.

Es reprèn avui dimarts l’activitat laboral no essencial. Segueix tancat el comerç minorista, bars i establiments de restauració i instal·lacions esportives, auditoris o locals d’oci nocturn, entre d’altres. El govern català insta les empreses a garantir la presència mínima i indispensable d’empleats i el distanciament social, evitar aglomeracions a l’entrada i sortida dels centres de treball o utilitzar mascaretes quirúrgiques i higièniques.

Protecció Civil ha començat a distribuir aquest matí mascaretes a més d’un centenar de punts d’accessos del transport públic a Catalunya. A la demarcació se’n repartiran a Tarragona, Reus, Cambrils i Tortosa. Les mascaretes seran per a les persones que hagin de fer servir el transport públic per anar a treballar i es lliuraran un cop s’hagi validat el títol de transport.
Tarragona reforça les tres línies d’autobusos amb motiu de l’aixecament parcial del confinament. Es reforcen les línies que estan funcionant diàriament amb l’objectiu mantenir l’aforament màxim en 15 usuaris. D’altra banda, l’empresa Reus Transport prorroga la gratuïtat del bus urbà fins el 19 d’abril. L’aforament dels busos està limitat a un màxim de 30 persones

I aquest dimarts es reprèn el curs escolar a distància. El conseller d’Educació Josep Bargalló ha dit que es distribuiran 22.000 dispositius i es prioritzarà els alumnes que estan en última etapa. Bargalló manté l’esperança de poder acabar el curs de manera presencial amb la reobertura de les escoles abans de Sant Joan.
A l’Espluga de Francolí, l’ajuntament i les AMPA dels centres educatius posen en marxa una plataforma per oferir Wifi privat als estudiants que no en tinguin.

I per acabar dir que El Port de Tarragona transporta bestiar viu cap a l’Aràbia Saudita. L’operativa ha mogut 21.500 xais, una de les càrregues més grans de la seva història.

PUBLICITAT